Ζάκυνθος-Νοσοκομείο: Αδιαφορία στο υπουργείο καταλογίζουν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

15:50 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αδιαφορία για τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου Ζακύνθου, καταλογίζουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ., Εύη Χριστοφιλοπούλου και Ιωάννης Κουτσούκος, σε σχετική και σημερινή ερώτησή τους στον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Όπως τονίζουν, έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες από την προηγούμενη ερώτηση που υπέβαλαν στον κ.Ξανθό, (υπ’ αριθ. 2812/01-02-2016) για τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου Ζακύνθου και ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση. «Οι πολίτες της Ζακύνθου-και αυτούς-τους τέσσερις τελευταίους

μήνες, συνεχίζουν να απευθύνονται στο αποδυναμωμένο-αυτό- νοσοκομείο, διαπιστώνοντας ότι τα προβλήματα παραμένουν και οι ελλείψεις δεν αντιμετωπίστηκαν, ούτε στο ελάχιστο», αναφέρουν οι δύο βουλευτές και ερωτούν τον υπουργό, (επιπροσθέτως των αναπάντητων ερωτημάτων τους), να απαντήσει, πότε θα καλυφθεί με εφημερεύοντα καρδιολόγο ιατρό σε ενεργό εφημερία το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού. Μάλιστα, επισημαίνουν, πως, «το έμφραγμα δεν έχει πολύ χρόνο αντίδρασης για να αντιμετωπισθεί» και επειδή, όπως προσθέτουν, «οι ίδιες τραγικές ελλείψεις παρουσιάζονται και στην εφημερία των αναισθησιολόγων και των παιδιάτρων», ερωτούν, επίσης, πότε θα καλυφθεί το νοσοκομείο με ενεργό εφημερία σε αυτές τις ειδικότητες. Τέλος, ερωτούν, που βρίσκονται οι νέες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το νοσοκομείο Ζακύνθου που μήνες τώρα εξαγγέλλει η ηγεσία του υπουργείου για όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα