Ζάκυνθος: Λιποθυμία στη δίκη της αγοραπωλησίας των 15 χιλ. στρ.

23:36 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Λιποθυμικό επεισόδιο, που οφειλόταν σε αρτηριακή πίεση, υπέστη ο πρώην κοινοτάρχης της Αναφωνήτριας, Νίκος Τσουκαλάς, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη σημερινή εκδίκαση της αγωγής της τοπικής μητρόπολης, της περιφέρειας , του δήμου, του ελληνικού δημοσίου και κατοίκων-θιγόμενων ιδιοκτητών για την ακύρωση του συμβολαίου αγοραπωλησίας των 15 χιλ. στρεμμάτων στην ορεινή Ζάκυνθο μεταξύ του φερόμενου ως ιδιοκτήτη,Γ. Χάρου και της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ. Ο κ. Τσουκαλάς, που ήταν ο πρώτος μάρτυρας από πλευράς κατοίκων, λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τον συνήγορο της εταιρείας, Σ.

Περιβολαράκη, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι, είχε προηγηθεί η εξέτασή του για περίπου δύο ώρες, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της επίμαχης ορεινής περιοχής έφτιαχναν καρβουνοκάμινα και ασβεστοκάμινα τα οποία αντάλλασσαν με αλεύρι για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, καθώς και ότι, για χρόνια έπαιρναν τα ξύλα από τις δασικές εκτάσεις της περιοχής χωρίς την άδεια κανενός ιδιοκτήτη και δίχως κανένας να τους ενοχλήσει, γνωρίζοντας ότι ανήκουν στο δημόσιο. Επίσης, αναφέρθηκε στα έργα που γίνονταν στην περιοχή του, όπως οι διανοίξεις δρόμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών. Επιπλέον, επεσήμανε ότι, κάτοικοι προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιοχή τους παραχώρησαν τμήματα της περιουσίας τους, χωρίς, όπως τόνισε, να γνωρίζει αντίστοιχη ενέργεια από την οικογένεια Φλαμπουριάρη. Μια φορά, όπως υποστήριξε ο κ. Τσουκαλάς, υπήρξε παρουσία της εν λόγω οικογένειας και, συγκεκριμένα, όταν η Σοφία Φλαμπουριάρη αξίωσε αποζημίωση από την κοινότητα για το κόψιμο ενός δέντρου σε τοποθεσία που της ανήκει, η οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνεται στη συμβολαιογραφική πράξη της αγοραπωλησίας των 15 χιλ. στρεμμάτων , αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η οικογένεια Φλαμπουριάρη δεν είχε ιδιοκτησία στην -αναφερόμενη στο συμβόλαιο- έκταση.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο πρώην κοινοτάρχης της Αναφωνήτριας μίλησε για τις δηλώσεις που υπέβαλλαν οι κάτοικοι για τα περιουσιακά τους στοιχεία, προκειμένου π.χ. να τους δοθεί αποζημίωση για ζημιές από κάποια φυσική καταστροφή ή και για την καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων, αναφέροντας ότι στα έγγραφα που συμπλήρωναν ανέγραφαν τις εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας.

Σήμερα, ήταν η τρίτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, με τη δίκη να συνεχίζεται αύριο, Παρασκευή.

Ρεπορτάζ : Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα