Έχασε το παιχνίδι (0-3) πριν από τη… σέντρα

21:32 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Football league μέσω… Σερρών βρέθηκε η Λαμία κερδίζοντας 3-0 τον Πανσερραϊκό στο γήπεδο του, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής.

Μια Λαμία που δικαιολόγησε τη θέση της στη βαθμολογία κόντρα σε έναν Πανσερραϊκό που δεν δικαιολογεί φέτος τη… θέση του Συλλόγου στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Απεναντίας, η πορεία

των τελευταίων επτά αγωνιστικών αμαυρώνει αυτήν την ιστορία και βγάζει τις… μάσκες (κι ανήμερα Τσικνοπέμπτης) της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στο σύλλογο όπου η οικονομική στενότητα δεν επιτρέπει όνειρα για μεγαλύτερα πράγματα. Η κατάσταση φέτος στον Πανσερραϊκό δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έζησαν οι φίλαθλοι τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Σερραίοι αρχηγοί των ομάδων Γιώργος Σιάκκας και Βαγγέλης Πίτκας

Η αλήθεια είναι ότι μόνο ένας άνθρωπος βάζει το χέρι στη τσέπη, ο Χρήστος Κοράκης και στο ποδόσφαιρο ό,τι με δυσκολία πληρώνεις αυτό παίρνεις! Όσο για το αγωνιστικό το παιχνίδι κρίθηκε πριν ακόμα αυτό ξεκινήσει. Όλοι στο σύλλογο το είχαν… ξεγραμμένο αφού η Λαμία έχει μεγαλύτερο μπάτζετ και είναι πιο σημαντικά τα παιχνίδια με Κισσαμικό (την Κυριακή) και με Καλλονή (την άλλη Τετάρτη) που ακολουθούν στις Σέρρες. Το ότι στο παρελθόν ο Πανσερραϊκός κέρδιζε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με επίσης μεγαλύτερα μπάτζετ μάλλον δεν υπάρχει κάποιος στο σύλλογο να το πει στους παίκτες και στον προπονητή. Αλλά τότε βοηθούσαν και οι φίλαθλοι που γέμιζαν το γήπεδο ενώ τα τελευταία χρόνια οι διοικήσεις του Πανσερραϊκού βάζουν χρήματα από το ταμείο για να πληρώσουν τα έξοδα διαιτησίας και δίνουν συγχαρητήρια σε καμιά δεκαριά φιλάθλους που ταξιδεύουν εκτός έδρας. Και εκεί όμως δεν υπάρχει κάποιος να τους πει για τα 32 λεωφορεία στη Ξάνθη, στη Θεσσαλονίκη ή στην Καβάλα τη δεκαετία του 80. Βέβαια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι στην καθημερινότητα τους δεν θα ήθελαν να «φορτωθούν» ένα πρόβλημα παραπάνω αφού μετά το τέλος των αγώνων του φετινού Πανσερραϊκού το σίγουρο είναι ότι ο φίλαθλος θα χρειαστεί πολλές ειδικότητες… ιατρών για να συνέλθει. Όσο για το αγωνιστικό η ομάδα ήταν για… λύπηση και η Λαμία πήρε ένα μάλλον ξεκούραστο τρίποντο. Το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Κισσαμικό είναι όλη η χρονιά για τους «κόκκινους» που έμειναν για επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη και γκολ. Και όπως πάντα πριν από κρίσιμα παιχνίδια στις Σέρρες το κλίμα μόνο ενωτικό δεν είναι γιατί εδώ στις Σέρρες «τον Πανσερραϊκό πολλοί αγάπησαν, τον ιδιοκτήτη της ομάδας κανείς»(Κούτλας, Θεοδωρίδης, Ανδρέου, Κοράκης).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Π.Διλμπέρης): Ρίστιτς, Καψάλης, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Τσελεπίδης, Σιάκκας, Ρούτσης(70ο Άντριτς), Τσιμίκας, Γαβριηλίδης, Κανούλας(45ο λ.τ Γκούρτσας), Τσούτσης(27ο λ.τ Κάκκο)

Στον πάγκο: Μέλκας, Τάντιτς, Παναγιωτίδης, Γκούρτσας, Ιωαννίδης

ΛΑΜΙΑ(Μ.Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας, Βάντερσον(66ο λ.τ Καραγιάννης), Μπλάζιτς, Όμο, Βαλλιός(50ο λ.τ Ρότσα), Τζόκιτς(75ο Κοτσώνης), Παπαργυρίου, Αναστασιάδης

Στον πάγκο: Τσούκαλος, Τζέναμο, Μπουλούλης, Αυγενικού

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπουμαρσόπουλος(Λάρισας) ΒΟΗΘΟΙ: Μωυσιάδης, Καραλής(Ηπείρου) 4ος: Τεβεκέλης(Μακεδονίας) Κίτρινες: Καραγιάννης, Βάντερσον

Ο Στέργιος Τσιμίκας σε μια προσπάθεια του

Το φιλμ του αγώνα

6ο Σουτ του Μπλάζιτς, ο Ρίστιτς έπεσε στην δεξιά γωνιά του και έδιωξε τη μπάλα.

15ο Εκτέλεση φάουλ από τον Βασιλόγιαννη από πλάγια θέση, o Ρίστιτς απομάκρυνε με τη γροθιά του.

21ο Αντεπίθεση Λαμίας με τον Βάντερσον , πάσαρε στον Τζόκιτς, αυτός γύρισε στην περιοχή προς τον Βασιλόγιαννη που βρήκε την μπάλα, αλλά ο Καψάλης έβαλε την κόντρα και στην συνέχεια μπλόκαρε ο Ρίστιτς.

23ο Σέντρα σουτ από τον Ματσούκα από δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία και δίπλα από το δεξί δοκάρι, άουτ.

26ο ΓΚΟΛ! 1-0! Σέντρα του Βασιλόγιαννη από αριστερά, λάθος έξοδος του Ρίστιτς που χάνει την μπάλα, αδυναμία του Παπατζίκου να διώξει τη μπάλα και ο ΜίλοςΤζόκιτς με σουτ άνοιξε το σκορ.

29ο Ο βοηθός σταμάτησε λανθασμένα με υπόδειξη οφσαϊντ τον Κάκκο που έβγαινε τετ α τετ με τον Πίτκα, ο Σερραίος τερματοφύλακας όμως της Λαμίας είχε μπλοκάρει τη μπάλα.

40ο Μακρινή πάσα του Σιάκκα, ο Αναστασιάδης απομάκρυνε, ίσως η μπάλα να βρήκε το χέρι του μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι.

Οι παίκτες της Λαμίας πανηγύρισαν τρεις φορές

49ο ΓΚΟΛ! 0-2! Ο Τζόκιτς βρήκε τον Λευτέρη Ματσούκα, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας από θέση οφσάϊντ και από πλάγια θέση με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-2.

74ο Εκτέλεση φάουλ του Κάκκο, μπλόκαρε τη μπάλα ο Πίτκας.

78ο ΓΚΟΛ! 0-3! Ο Βασιλόγιαννης μπήκε στην περιοχή του Πανσερραϊκού τριπλάροντας όσους βρήκε μπροστά του, έδωσε στον Αλέξανδρο Καραγιάννη που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Προβληματισμένος και σε δύσκολη θέση ο Παναγιώτης Διλμπέρης

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στους παίκτες»

Την… έκρηξη του Παναγιώτη Διλμπέρη προκάλεσαν οι ερωτήσεις που δέχθηκε στη συνέντευξη τύπου. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού είπε:

«Σήμερα νομίζω ότι σε σχέση με αυτά που έχω υπερασπιστεί εδώ άλλες φορές, δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Για μία ακόμα φορά τα γκολ που δεχτήκαμε προέρχονται από ατομικά λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης σε σημαντικές, κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε σε καμία στιγμή του αγώνα να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο και αυτό όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν ακόμη πιο δύσκολο και πιο βαρύ για τους παίκτες μου, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Θα συμφωνήσω απόλυτα, και τον ευχαριστώ, τον συνάδελφο που μας χαρακτηρίζει καλή ομάδα, γιατί μέσα από τη διαδικασία του σκάουτινγκ κάτι θα έχει δει. Πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε αλλαγή στην ψυχολογία των παιδιών διότι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι θέμα ικανότητας των αντιπάλων, αλλά είναι θέμα καθαρά το πώς θα μπούμε στο γήπεδο και θα διεκδικήσουμε με περισσότερο θάρρος και θράσος αυτό το οποίο μας λείπει, όπως είναι το γκολ και η νίκη. Θεωρώ ότι και μέσα από αυτό το παιχνίδι, αν και προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα ροτέισον, βγαίνουμε αρκετά πληγωμένοι με τα προβλήματα τα μυικά που έχει ο Τσούτσης και ο Κανούλας. Δεν θα μείνουμε σε αυτό. Είναι πολύ γρήγορα το επόμενο παιχνίδι που το θεωρώ το πιο κομβικό της φετινής χρονιάς. Πρέπει να γίνει ανάταση ψυχολογίας και μία εμφάνιση που θα φέρει και το γκολ και τη νίκη και τη βαθμολογική ανάσα. Καλή συνέχεια».

Ερ: Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η εικόνα θα αλλάξει την Κυριακή;

«Το ότι η Λαμία έχει μπάτζετ 2 εκατ. ευρώ».

Ερ Σας προβληματίζει ότι δεν υπάρχει βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια;

«Ήσασταν στον Αιγινιακό; Εκεί η ομάδα έκανε 8 τελικές προσπάθειες. Στο σημερινό είναι πολύ δυνατός ο αντίπαλος σε σχέση με αυτό που έχουμε εμείς. Μπορεί και δύο παίκτες της Λαμίας να κάνουν όσο το δικό μας μπάτζετ. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Εγώ δεν μηδενίζω αυτά τα παιδιά, τα πιστεύω. Αν νομίζετε ότι είμαι εδώ από εγωισμό κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Ή αν νομίζετε ότι αυτό που γίνεται γύρω – γύρω με αφήνει παγερά αδιάφορο. Έχω ηθική υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα παιδιά και θα κάνω πολύ μεγάλο αγώνα μαζί τους. Το να χαρακτηρίζουμε ότι αυτή η ομάδα δεν έχει καλές εμφανίσεις, επειδή δεν βάζει γκολ… Στο ματς με τον Αχαρναϊκό ήταν ένα πέναλτι που μας έδωσε τη νίκη. Λέμε κακή εμφάνιση με τον Πανθρακικό που έχουμε δύο δοκάρια και τέσσερις ευκαιρίες. Λέτε κακή με την Καρδίτσα που έχουμε τέσσερις ευκαιρίες εκ των οποίων οι δύο διπλές. Χαρακτηρίζετε κακή εμφάνιση το ματς με τον Αιγινιακό το οποίο προφανώς δεν είδατε. Και εκεί η ομάδα έπρεπε να νικά στο πρώτο ημίχρονο 0-3. Οι αντίπαλοι λένε ότι βλέπουν μια ομάδα καλή ή ο αντίπαλος προπονητής είπε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από το Αιγίνιο κι εμείς λέμε αυτό το πράγμα. Αυτό κάνει κακό σε μένα; Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ανάταση ψυχολογίας, γιατί είναι καλοί παίκτες. Είναι καλά παιδιά, έχουν κίνητρο. Απλά έχουν βαρύνει αρκετά τα πόδια τους. Είμαι 1000% σίγουρος ότι η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει, αλλά και ότι τη στιγμή που θα συμβεί το αποτέλεσμα μετά θα είναι πολύ διαφορετική η ομάδα. Συγγνώμη αν ανέβασα τους τόνους, αλλά θέλω πολύ να υπερασπιστώ αυτά τα παιδιά, όχι τον εαυτό μου».

Ο Αλέξανδρος Παπατζίκος είπε:

«Παίξαμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ως τη φάση του πρώτου γκολ το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και δεν είχαμε απειληθεί. Ίσως να είχε ο αντίπαλος μία ελαφρά κατοχή. Μετά το γκολ, παίζοντας χωρίς νίκη ήταν δύσκολο για εμάς να το διαχειριστούμε. Το διαχείριστηκαν πολύ καλά οι αντίπαλοι, έμπειροι παίκτες, εκμεταλλεύτηκαν την κόντρα επίθεση και τους κενούς χώρους και κατάφεραν να επικρατήσουν. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για μία καλύτερη συνέχεια».

Γιώργος Κόλτσης: «Καλή ομάδα ο Πανσερραϊκός»

Ο συνεργάτης του Μπάμπη Τεννέ, Γιώργος Κόλτσης μίλησε στη συνέντευξη τύπου και είπε:

«Άλλη μία σημαντική νίκη. Τρεις πολύτιμοι βαθμοί για τη δύσκολη συνέχεια. Είχαμε μόνο στόχο τη νίκη, να πάρουμε το ματς και μπήκαμε αποφασισμένα από την αρχή. Συνολικά ήμασταν καλύτεροι και το σκορ είναι δίκαιο. Ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι, γιατί σε τρεις ημέρες έχουμε ένα πολύ δύσκολο εντός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το πάρουμε και αυτό. Είμαστε καλά, παίρνουμε αποτελέσματα και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Καλή συνέχεια στον Παναγιώτη Διλμπέρη και τον Πανσερραϊκό, μια ομάδα με βαριά ιστορία. Θεωρώ ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα και δεν θα έχει πρόβλημα με την παραμονή. Είναι μία καλή ομάδα, έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο και της λείπει ένα αποτέλεσμα για να πάρουν ψυχολογία οι ποδοσφαιριστές και να έχουν καλύτερη συνέχεια».

Ο Λευτέρης Ματσούκας είπε:

«Ήρθαμε εδώ με ένα σκοπό, να πάρουμε το τρίποντο. Θεωρώ ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο. Θέλουμε να δούμε τη δύσκολη συνέχεια και να δείξουμε ότι δικαίως βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμαστε. Συγχαρητήρια και κουράγιο στον Πανσερραϊκό. Όπως είπε και ο προπονητής μου ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι το αντίδοτο γι’ αυτές τις κακές εμφανίσεις».

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
σεντρα, παιχνιδι, football league, league, λαμια, σερρες, ολυμπιακος, παναθηναικος, λεωφορεια, ξανθη, θεσσαλονικη, καβαλα, γκολ, γαβριηλίδης, φιλμ, βομβα mall, εμφάνιση, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, θεμος αναστασιαδης, νίκος αναστασιάδης, αποτελεσματα, γωνια, εξοδος, ηθικη, θαρρος, θεμα, κοντρα, ονειρα, παιχνιδια, ψυχολογια, αδυναμια, ανθρωπος, απλα, βαθμολογια, βοσκοπουλος, γαβριηλίδης, γκολ, γινει, γινεται, γηπεδο, γροθια, δυστυχως, δοκαρι, ειπε, υπαρχει, εκρηξη, ελλειψη, εμειναν, εμφάνιση, εξοδα, επρεπε, επτα, εστια, εφυγε, θρασος, εικονα, φιλμ, ημιχρονο, καρδιτσα, κλιμα, λαθη, λαθος, λειπει, νικη, ομαδα, παντα, ομο, οπωσδηποτε, παιδια, ποδοσφαιρο, προβληματα, σιγουρος, σιγουρο, συνεχεια, συγχαρητηρια, φαουλ, φορα, χερι, χρηστος, χρονος, εμφανισεις, ερωτησεις, football league, league, μπροστα, μωυσιαδης, ομαδες, ποδια, σπυροπουλος, βοηθος
Τυχαία Θέματα