Ζάκυνθος: Κορύφωση καρναβαλικών εκδηλώσεων

15:15 16/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το «Ζακυνθινό Καρναβάλι 2018».
Συγκεκριμένα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
4:00 μ.μ. Ο σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, διοργανώνει Αποκριάτικο Χορό, στον Κόκκινο Βράχο για τους μαθητές των φροντιστηρίων. Κλήρωση δώρων, διαγωνισμοί χορού και διαγωνισμός της πιο αστείας στολής. Είσοδος Ελεύθερη.
6:30 μ.μ. Οι ARTOFSOUL στην Πλατεία Αγίου Μάρκου σε νέο πρόγραμμα.
7:15 μ.μ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΒΡΑΔΥΑ
Σεργιάνι με τραγούδια από την πλατεία Αγίων Σαράντα

δια μέσου της Αλ.Ρώμα και κατάληξη στην πλατεία ΑγίουΜάρκου.Θα συμμετέχει στη βραδιά η μαντολινάτα «Ζάκυνθος 1958». Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί Ζακυνθινοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα «Σαρακινάδου» και «Μανώλιες».Στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα «Φιόρο του Λεβάντε» θα χορέψει καντρίλιες και αστικό χορό εποχής.
9:00 μ.μ. Ο πολιτιστικός σύλλογος ΛΙΘΑΚΙΑΣ πραγματοποιεί τον Αποκριάτικο Χορό του στην ταβέρνα DENIS στη Λιθακιά.
9:00 μ.μ. Ο πολιτιστικός σύλλογος « η Δερματούσα» θα πραγματοποιήσει αποκριάτικο πάρτυ στο χώρο του ξενοδοχείου TUISENIMARHOTELCARAVELστο Τσιλιβί.
10:00μ.μ.«Λέσχη ο Ζάκυνθος». Αποκριάτικος Παραδοσιακός Χορός (ΦΕΣΤΑ)στην Μεγάλη Σάλατης Λέσχης (πλατεία Αγ. Μάρκου). Η παράδοση συνεχίζεται!!! Κέφι, Χορός, Ξεφάντωμαόπως παλιά, έτσι και τώρα.
10:00μ.μ. Το Πολιτιστικό Σωματείο “ComitatoDiZante” αναβιώνει το χορό του ΝΤΟΜΙΝΟ στον «Κόκκινο Βράχο» στην πλατεία Σολωμού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
3:00μ.μ. Η ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς «ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΤΑΛΗΣ» παρουσιάζει την ομιλία του Στάθη Πίσκοπου«…Και κερατάς και δαρμένος» στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Λιθακιάς (παλιό Δημοτικό Σχολείο).
6.30 μ.μ. Βενετσιάνικος Γάμος.
Ο Βενετσιάνικος γάμος στο Τζάντε, 16ος αιώνας
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την παράσταση που έγινε θεσμός από το 2004, με ένα πρωτότυπο και φαντασμαγορικό σκηνικό που θα σας μεταφέρει σε αλλοτινές εποχές. Είναι το πρώτο Βενετσιάνικο δρώμενο στην νεότερη πολιτιστική ιστορία της Ζακύνθου, που προκαλεί την φαντασία και μας μεταφέρει στον 16ο αιώνα, με κουστούμια θεατρικά, αδιαφιλονίκητης κομψότητας και χάρης, με τους τυμπανιστές, σαλπιγκτές, τοξότες, όργανα εποχής, τα προικιά, τα καπίτουλα, τη Λεντίκα, και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Εμπνευστής του δρώμενου γνωστός Ζακυνθινός ζωγράφος και εθνικός καραβογράφος ,ιδρυτής του «Ναυτικού Μουσείου» Αντώνης Μιλάνος.
Στη πλατεία Αγίου Μάρκου όπου θα πραγματοποιηθεί η στέψη, όπως κάθε χρόνο θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλο τον κόσμο.
Σ΄αυτό το γλέντι σας περιμένουμε να υποδεχτούμε τον νικητή γαμπρό!!
8:30μ.μ.-9:45 μ.μ.Face painting«Όλα στο κόκκινο» (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ)
★Το Τμήμα κομμωτικής του ΙΕΚ Ζακύνθου με το μάθημα της αισθητικής
και υπεύθυνες καθηγήτριες τη:
•ΜάγκυΚοπανά (πτυχιούχο ΑΤΕΙ Αισθητικής) και τη
•Ρόζμαρι Τσουκαλά (Κομμωτικής)
•μαζί τους τα κορίτσια του ΙΕΚ: Μαρία Δρακογιάννη, Σπυριδούλα Μπουρλέσσα, Παρασκευή Παπαδάτου, Μαρία Γιγάντε Παπαδάτου, Ιωάννα Γιαννούλη, Αναστασία Κωστή, Κατερίνα Λούντζη, Γεωργία Καπαρέλη, Εριόνα Κουκιάλη, Πέννυ Ποταμίτη, Στέλλα Τσουκαλά, Διονυσία Βλαχιώτη, Άννα Μαρκουτσά, Φεντεράτα Αβντία, Μαριέττα Σταμίρη, Αθηνά Χαϊκάλη, Στέλλα Σκούρα και επιπλέον τα κορίτσια: Αλίσα Φεράτι και Στρατούλα Μπουρλέσσα,
που συνεισφέρουν εθελοντικά στο face-painting του καρναβαλιού.
★Διονυσία Μαλούχου – Μακιγιάζ

○Υποστηρίζουν επίσης οι:
■Κατερίνα Μαλαπέτσα
■Αλεξάνδρα Κομιώτη
■Ξανθή Χουλιάρα
■Ντόρα Ταμαρέση
■Τζίνα Κόκλα

10:00μ.μ. Αποκριάτικος χορός (ΦΕΣΤΑ), του χορευτικού συγκροτήματος «Φιόρο του Λεβάντε» στο Πνευματικό Κέντρο.
10:00μ.μ Καρναβαλική βραδινή παρέλαση με θέμα «Κόκκινη Νύχτα», αφετηρία πλατεία Αγίων Σαράντα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
3:00 μ.μ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Η Μεγάλη Παρέλαση με τον Κόντε Καρνάβαλο και όλα τα Καρναβαλικά γκρουπ θα ξεκινήσει από την καμάρα του Αγίου Λαζάρου με κατάληξη την Λεωφόρο Δημοκρατίας (πλατεία ΟΤΕ)
Μετά τη Μεγάλη Παρέλαση στην πλατεία Αγίου Μάρκου:
•ο αθλητικός γυμναστικός σύλλογος «ΗΛΙΔΑ» θα παρουσιάσει σύγχρονες χορογραφίες.
•ο σύλλογος Ακροβατικής και ενόργανης «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» θα παρουσιάσει πρόγραμμα Γυμναστικής.
•η σχολή χορού της Όλγας Μπέρτα Σέλληνα θα παρουσιάσει το χορευτικό της πρόγραμμα.
•η σχολή χορού της Σόνιας Μηχανού θα παρουσιάσει σε χορογραφία Μιχαέλας Νόβακ Μάρλη ρυθμούς Latin.

Μετά τη Μεγάλη Παρέλαση στην πλατεία Σολωμού:
•Το “ComitatodiZante” οργανώνει χορό με Dj, μπροστά από τα τραπεζοκαθίσματα του Κόκκινου Βράχου (ή μέσα στην αίθουσα σε περίπτωση βροχής).

7:30μ.μ ΠΟΒΕΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Άλλο ένα ξέφρενο Καρναβάλι φτάνει στο τέλος του.Η Φιλαρμονική Δ.Ε. Ζακυνθίωνκαι οι Καρναβαλιστές, με πόνο ψυχής, συνοδεύουν τον Καρνάβαλο στην τελευταία του.. κατοικία, μέχρι την επόμενη, ένα χρόνο μετά την… ανάστασή του. Όσο τρελή ήταν η ζωή του, άλλο τόσο είναι και η κηδεία του… Το δρώμενο θα παρουσιάσει η καρναβαλική επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία της Ανάληψης και θα καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου ο Καρνάβαλος θα καεί στην πυρά.
Μετά το Πόβερο ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς, θα κάνει την έναρξη του Καρναβαλιού 2019.
8:30 μ.μ. Μαρουλοκρέμμυδα. Η ομάδα του “Βενετσιάνικου Γάμου στο Τζάντε του 16ου αιώνα” του Αντώνη Μιλάνου, αναβιώνει το “Αντέτι” των “Μαρουλοκρέμμυδων” στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου για να ευχηθούμε «ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ».
10:00 μ.μ. Ο πολιτιστικός σύλλογος ΛΙΘΑΚΙΑΣ οργανώνει πάρτυ Μασκέ μεDj στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου (παλιό Δημοτικό σχολείο).
10:00 μ.μ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ διοργανώνει αποκριάτικό χορό στο Ξενοδοχείο ZanteVillage στον Αλυκανά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα