OEXBE: «Στηρίζουμε τις απεργίες σε ΕΛΑΪΣ και UNILEVER»

14:26 16/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αγωνία των εργαζομένων για την επόμενη μέρα, λόγω της αλλαγής ιδιοκτήτη στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, είναι το κίνητρο της κινητοποίησής τους.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας στηρίζει τις δραστηριότητες των εργαζομένων του κλάδου.

Η ΟΕΧΒΕ αναφέρει ότι: «συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΛΑΪΣ και των Μαργαρινών μέσα από την Πανελλήνια Ένωση Εργατ/κού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων – Πυρηνελαιουργείων – Σπορελαιουργείων

– Καλλυντικών και Απορρυπαντικών και Εργατ/κού και Υπαλληλικού Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής.

Μετά την απόφαση της UNILEVER παγκοσμίως να πουλήσει τις δραστηριότητές της στον επιχειρηματικό τομέα η ΕΛΑΪΣ και το τμήμα των Μαργαρινών αγοράστηκε από το Αμερικάνικο Επενδυτικό fund KKR.

Μετά από την επιχειρηματική αυτή εξέλιξη δεν υπάρχει ουσιαστική απάντηση παρά τις συζητήσεις που έχουν γίνει για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων καθώς και για τα δικαιώματά τους».

Eπίσης η ομοσπονδία τονίζει πως: «Η καθυστέρηση λύσης στα παραπάνω θέματα εντείνει την αγωνία των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον με αποτέλεσμα με ευθύνη της εταιρείας να δημιουργείται κλίμα αναστάτωσης και ανασφάλειας που δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Το κλίμα ανησυχίας των εργαζομένων εντείνεται ακόμα περισσότερο όταν το fund ΚΚR δεν ήταν γνωστό για το επιχειρηματικό του έργο αλλά για την ανάληψη «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου βρίσκουν απήχηση στο σύνολο των εργαζομένων και θα κλιμακωθούν σταδιακά αν από την πλευρά της επιχείρησης δεν υπάρξουν εγγυήσεις στα εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων.
Ας κατανοήσουν άπαντες ότι οι εργαζόμενοι είναι η ψυχή της κάθε επιχείρησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα