Ζάκυνθος-Κεφαλονιά: Σπάσιμο απεργίας ναυτεργατών από IONIAN GROUP και KEFALONIAN LINES

13:46 9/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε σπάσιμο της απεργίας των ναυτεργατών προχώρησαν οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρίες (IONIAN GROUP και KEFALONIAN LINES) που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τα δύο πρώτα πρωινά δρομολόγια (των 05:30 από Ζάκυνθο) με πρόσχημα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νησί. Επίσης η KEFALONIAN LINES πραγματοποίησε το πρώτο πρωινό δρομολόγιο (των 04:45) από Πόρο Κεφαλονιάς προς Κυλλήνη.

Με δεδομένη την ανυπαρξία

σωματείου ναυτεργατών στη Ζάκυνθο δεν έχει εξακριβωθεί αν τα δύο δρομολόγια, που καθυστέρησαν να επιστρέψουν από την Κυλλήνη-λόγω και της αντίδρασης της ΠΝΟ και των διαπραγματεύσεων στο λιμάνι της απέναντι ακτής- έγιναν με τη συναίνεση των ναυτεργατών ή με εξαναγκασμό τους ενώ σύμφωνα με τις δύο εταιρίες και με τα δύο λιμεναρχεία (σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά), δεν πρόκειται σήμερα να γίνει κανένα άλλο δρομολόγιο σε καμία από τις δύο γραμμές.
Βέβαια η IONIAN GROUP σε σχετική ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι οι Ζακυνθινοί ναυτικοί ενστερνίζονται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του νησιού και επομένως αφήνει να εννοηθεί πως και με τη δική τους συμφωνία έγινε το σημερινό δρομολόγιο.
Η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η Κοινοπραξία IONIAN GROUP και οι Ζακυνθινοί ναυτικοί της, ενστερνίζονται την κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ του αγαπημένου μας νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Οι πλημμύρες, τα σκουπίδια, η έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και οι νοσοκομειακές ανάγκες που προσφάτως κορυφώθηκαν, έχουν σαν συνέπεια, βαριές και οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των συμπατριωτών μας. Σύσσωμη η ομάδα της IONIAN GROUP με γνώμονα και μόνο την προσφορά, όπως έμπρακτα έχει πράξει και στο παρελθόν, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ανάσα στον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού μας. Από την Παρασκευή 09/12/2016 το πρωί, τα πλοία μας δρομολογούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, έτσι ώστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν, να μην νιώσουν εγκαταλελειμμένοι. Σεβόμαστε τον αγώνα των ναυτεργατών, η ανάγκη όμως του νησιού, μας επιτάσσει. Είναι υποχρέωσή μας».
Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ Ζακύνθου απευθύνθηκε στην IONIAN GROUP και στην KEFALONIAN LINES, στη δεύτερη και στα κεντρικά της Αθήνας, χωρίς σε καμία από τις δύο εταιρίες (στις οποίες δραστηριοποιούνται δύο πολύ γνωστοί επιχειρηματίες από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά) να βρει κάποιον υπεύθυνο για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα