Κοζάνη: Πρεμιέρα με το έργο του Μπράιαν Φρίελ, «Χορεύοντας στη Λούνασα»

13:20 9/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το αριστούργημα του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα Μπράιαν Φρίελ, «Χορεύοντας στη Λούνασα», σε σκηνοθεσία και μετάφραση Νικαίτης Κοντούρη, παρουσιάζουν, τα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Ιωαννίνων. Η πρεμιέρα θα δοθεί σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης

και θα ακολουθήσουν παραστάσεις το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου στην Κοζάνη, για να μεταφερθούν αρχές του έτους στα Ιωάννινα, ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε όλη την Βόρεια Ελλάδα με αποκορύφωμα της παρουσίαση στην Μονή Λαζαριστών φιλοξενούμενοι από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Δημήτρης Φουρλής, Γιολάντα Καπέρδα, Θάλεια Γρίβα, Σοφία Βούλγαρη, Λίνα Φούντογλου, Σοφία Αντωνίου, Δημήτρης Ντάσκας και Δημήτρης Ναζίρης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα, η επιμέλεια κίνησης της Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου, η σύνθεση ήχων-μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ιατρόπουλου.

Οι συντελεστές της παράστασης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου κάλεσαν το θεατρόφιλο κοινό να ανταποκριθεί στην κοινή πρόταση των δυο ΔΗΠΕΘΕ, με ένα έργο που στο επίκεντρο βρίσκονται οι ιστορίες ανθρώπων στον μήνα των γιορτών που ήταν αφιερωμένες στον θεό Λού, οι οποίες διαδραματίζονται σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας στην εποχή του μεσοπολέμου, με την μουσική τον χορό να παίζουν έναν κυρίαρχο ρόλο.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι: 10€ το Κανονικό και 7€ το Φοιτητικό και των Ανέργων

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται:

– Ηλεκτρονικά, μέσω της σελίδας:

– Τηλεφωνικά, καλώντας στο 11876

– Στα καταστήματα: Public, SEVEN SPOT, RELOAD, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία και

– Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης – Καθημερινά 10.00π.μ.-2.00μ.μ.

Πληροφορίες και Κρατήσεις στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης – Καθημερινά 10.00 π.μ.-2.00 μ.μ. και στα τηλέφωνα: 24610 24062 και 6987 991949.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα