Ζάκυνθος-Καταγγελίες επαγγελματιών στην τοπική ΕΡΤ για τα κακώς κείμενα του τουρισμού

13:53 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καταγγελίες στην ΕΡΤ Ζακύνθου από επαγγελματίες που εμπλέκονται έμμεσα με τον τουρισμό, για κλειδωμένες και χαλασμένες τουαλέτες στο αεροδρόμιο, επίσης για άγρα πελατών, για παράνομη οδική μεταφορά Κινέζων τουριστών με συγκεκριμένο αντίτιμο στο «Ναυάγιο» και άλλες περιοχές, καθώς και άλλα κακώς κείμενα τα οποία καθημερινά διαδραματίζονται στο νησί, κυρίως, κατά τη θερινή περίοδο, χωρίς, πολλά από αυτά, να δημοσιοποιούνται.

Πρόκειται

για επαγγελματίες που θεωρούν ότι θίγονται και τα δικά τους καλώς νοούμενα συμφέροντα και μάλιστα έχουν καταφύγει και σε δικηγόρους, ενώ υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν στην παρούσα φάση να μιλήσουν ανοιχτά, κάτι που θα πράξουν κάποια στιγμή και με συγκεκριμένα στοιχεία. Πάντως, λένε ότι και αυτοί «τρώνε κυνηγητό» από τους εκπροσώπους του νόμου, χωρίς να εξηγούν αν αυτό συμβαίνει δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα.
Να σημειωθεί ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και σημαντικής τουριστικής κίνησης στη Ζάκυνθο, υπάρχει μεταξύ των άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων με τον τουρισμό επαγγελματικών κλάδων, θεμιτός, κυρίως, όμως, αθέμιτος ανταγωνισμός, με εκατέρωθεν καταγγελίες, που είτε είναι πραγματικές είτε υπερβολικές, με την αλήθεια, συχνά να βρίσκεται κάπου στη μέση.
‘Όλα αυτά, με δεδομένη την αδυναμία ή και απροθυμία ενίοτε των ελεγκτικών αρχών να επιβάλουν σε κάθε περίπτωση τα προβλεπόμενα από το νόμο και με τους διοικούντες στα κοινά του νησιού, συνήθως να λειτουργούν «πυροσβεστικά» αναζητώντας τη «χρυσή τομή» και με τη λογική κανένας να μην έχει παράπονο και όλοι να παίρνουν κάτι από την τουριστική «πίτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα