Ζάκυνθος: Η «επόμενη ημέρα» της κατολίσθησης στο «Ναυάγιο»

16:44 14/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραμένει στο χώρο της παραλίας του Ναυαγίου κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ εν αναμονή αυτοψίας από ειδικούς στον χώρο, προκειμένου με τα μηχανήματα που έχουν μεταφερθεί εκεί να μετακινηθούν οι βράχοι που έχουν πέσει, από εχθές, λίγο πριν τις 11 το πρωί, στην αμμουδιά και στη θάλασσα ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων χωρίς, ευτυχώς, να βρεθεί κάποιος.

Στις έρευνες συμμετείχε και μονάδα υποβρύχιων αποστόλων του λιμενικού σώματος.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει δηλωθεί

η ύπαρξη αγνοούμενων, ενώ στο νησί αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ και ο σεισμολόγος – γεωλόγος Ευθ.Λέκκας, προκειμένου να εξετασθούν οι τρόποι παρέμβασης στην περιοχή για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Στο νοσοκομείο Ζακύνθου νοσηλεύονται δυο Τσέχοι υπήκοοι, μια 34χρονη γυναίκα με τον σύζυγό της, που τραυματίστηκαν, καθώς επέβαιναν με τα δυο τους παιδιά σε ένα μικρό σκάφος, το οποίο αναποδογύρισε από τον έντονο κυματισμό που προκλήθηκε από την κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να πέσουν στην θάλασσα και να συγκρουστούν με διπλανό μεγαλύτερο τουριστικό σκάφος.

Μέχρι νεωτέρας έχει εκκενωθεί η παραλία και απαγορεύεται η προσέγγιση σκαφών και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως το Σ.Τ.Ο. (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο) για τα θέματα πολιτικής προστασίας στο νησί, με αφορμή την κατολίσθηση στο Ναυάγιο.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία στην ΕΡΤ, αυτόπτη μάρτυρα και συγκεκριμένα του χειριστή ιδιωτικού σκάφους Σπύρου Κανδηλα, που βρισκόταν εκείνη την ώρα μαζί με αλλά άτομα πολύ κοντά στο συμβάν, σώζοντας τους Τσέχους τουρίστες όταν αυτοί έπεσαν στην θάλασσα.

Επίσης στην ΕΡΤ μίλησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, αναφερόμενος σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τονίζοντας ότι η ευθύνη για την διαχείριση της παραλίας του Ναυαγίου ανήκει στην κτηματική υπηρεσία και το Λιμεναρχείο, ωστόσο, όπως είπε, ο Δήμος, όπου και όπως μπορεί, παρεμβαίνει σε θέματα ασφάλειας και προστασίας της περιοχής.

Τέλος στην ΕΡΤ μίλησε και η Προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου Αθηνά Κάρδαρη, τονίζοντας ότι έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες στην περιοχή του Ναυαγίου, προκειμένου οι λουόμενοι να μην προσεγγίζουν τόσο το κουφάρι του πλοίου που βρίσκεται στην παραλία, όσο και τα βράχια, εξηγώντας ότι για αντικειμενικούς λόγους δεν έχει καλυφθεί η παραλία από Ναυαγοσώστη.

ΦΩΤΟ: HMERAZANTE.GR

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα