Ζάκυνθος: Έκθεση χειροποίητων κατασκευών της Ά. Ζαγκότση

15:11 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκθεση χειροποίητων κατασκευών της Άννας Ζαγκότση θα πραγματοποιηθεί στο Irida ArtStudio στην πόλη της Ζακύνθου, από την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου (εγκαίνια στις 18:30 μ.μ.) έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Η έκθεση αυτή παρουσιάζει τη φύση και το αποτύπωμά της σε χειροποίητες κατασκευές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης και τη ζωγραφική σε ξύλο καθώς και την «απόδραση» από την τυποποίηση και την επανάληψη.

Η Άννα Ζαγκότση αποφοίτησε από την αρχιτεκτονική σχολή του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Τα τελευταία 25 χρόνια εργάστηκε ως αρχιτέκτονας

στη Ζάκυνθο και ασχολήθηκε κυρίως με τη συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων στο υπουργείο πολιτισμού αλλά και ως ιδιώτης με πλήθος αναστηλωτικών έργων. Παράλληλα δεν εγκατέλειψε ποτέ την καλλιτεχνική της δραστηριότητα στον εικαστικό χώρο, ως μία εσωτερική ανάγκη έκφρασης που την ακολουθούσε από τα νεανικά της χρόνια.

Από τα φοιτητικά της χρόνια ασπάστηκε τις αρχές και αξίες της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και λαϊκής τέχνης που θαυμάζει απεριόριστα, γεγονός που χαρακτήρισε όλη τη δημιουργική της δραστηριότητα. Ίσως η Ζάκυνθος και το φυσικό της περιβάλλον να ήταν ο τόπος αποκάλυψης και η πηγή έμπνευσης που καθόρισε τη δράση και τα βήματά της σε αυτό το νησί, όπως λέει η ίδια, στο οποίο και αφιερώνει την παρούσα έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα