Ζάκυνθος: Δεν θα γίνουν οι λιτανείες αν δεν καθαριστεί ολόκληρη η πόλη

23:51 13/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πόλη θα πρέπει να καθαριστεί εξ ολοκλήρου και όχι σε μερικά σημεία της διότι σε διαφορετική περίπτωση οι λιτανείες δεν θα πραγματοποιηθούν, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου και νυν Δωδώνης, κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στο θρησκευτικό τελετουργικό των ημερών του Πάσχα σε σχέση με το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί λόγω των σωρών των σκουπιδιών. Προχθές ο δήμαρχος υποσχέθηκε στον Μητροπολίτη Ζακύνθου,

κ. Διονύσιο, ότι τα σκουπίδια θα μαζευτούν και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια προς την κατεύθυνση του καθαρισμού με την κατάσταση να είναι απελπιστική, όπως σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων στην πολύκροτη υπόθεση της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων στην ορεινή Ζάκυνθο, ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά -όπως τα χαρακτήρισε- στοιχεία που προέκυψαν. Συγκεκριμένα, είπε ότι το πρώτο στοιχείο είναι πως κανένας Ζακυνθινός κάτοικος του νησιού δεν κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, με εξαίρεση δύο περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν σε ένορκες καταθέσεις. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι, έχουν βρεθεί έγγραφα στη μονή, τη μητρόπολη και τη σύνοδο με τα οποία αποδεικνύεται ότι η ιδιοκτησία της τοπικής εκκλησίας είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχει καταγραφεί και αυτά θα αποτελέσουν -όπως χαρακτηριστικά είπε- τη χαριστική βολή σε όσους ψευδολογούν.
Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα