Ενημέρωση αντιπεριφερειάρχη για σειρά θεμάτων

23:36 13/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και εκπροσώπους των υπουργείων περιβάλλοντος, υποδομών και τουρισμού καθώς και της επιτροπής λιμένος πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του τοπικού λιμενικού ταμείου και ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Α. Ζήβας και Λ.Νιοτοπουλος, αντίστοιχα. Σύμφωνα με ενημέρωση στην ΕΡΤ Ζακύνθου του κ.Νιοτόπουλου στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα

της δημιουργίας προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια, η κατασκευή του οποίου επιλέχθηκε -κατά προτίμηση- να γίνει στον μόλο του Αγ. Διονύσιου και όχι στο μόλο του Αγ. Νικολάου, κυρίως για αισθητικούς λόγους. Η πορεία της σύσκεψης απέβη θετική για το σημαντικό έργο που έχει ανάγκη η Ζάκυνθος εκτίμησε ο αντιπεριφερειάρχης, με προοπτική την χρηματοδότηση του κάποια στιγμή, παρόλο που το κόστος είναι ιδιαιτέρως υψηλό, όπως επεσήμανε.
Επίσης, όπως ανέφερε ο κ.Νιοτόπουλος υπήρξε έντονο ενδιαφέρον του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη για την κατασκευή νέας γέφυρας και την παραχώρηση τμήματος ή ολόκληρου του χώρου της μαρίνας στην τοπική κοινωνία. Επιπλέον ανέφερε ότι, σε δύο με τρεις μήνες θα παραχωρηθεί η μελέτη του λιμανιού στον Αγ. Νικόλαο Βολιμών.
Τέλος, για το θέμα της παραχώρησης του παλαιού νοσοκομείου στην περιφέρεια Ιόνιων νησιών, ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι, οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών χρονοτριβούν αδικαιολόγητα και στερούν από τις τοπικές υπηρεσίες τη μεταστέγαση τους στο χώρο, ο οποίος σχεδιάζεται να μετατραπεί σε διοικητικό κέντρο. Όσο η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών καθυστερεί οι υπηρεσίες θα επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης, όπως τόνισε ο κ.Νιοτόπουλος.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα