Ζάκυνθος: Αποφάσεις για μέτρα φύλαξης και ασφάλειας στο «Ναυάγιο»

14:27 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η φύλαξη στο θαλάσσιο χώρο του «Ναυαγίου» θα ανατεθεί σε 2 υπαλλήλους, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη της καθαριότητας του χώρου, ενώ παράλληλα θα περιοριστεί η δυνατότητα προσέγγισης του κουφαριού του πλοιαρίου που υπάρχει στην παραλία της περιοχής, όπως έχει αποφασισθεί παλιότερα ως μέτρο προστασίας από την πρόκληση φθορών.

Αυτό το μέτρο αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη των φορέων που συγκάλεσε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Π.Κολοκοτσάς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελατίων, Αντ. Αντίοχος-Μπαλιακράς, στην οποία παραβρέθηκαν ο διοικητής

της πυροσβεστικής, ο υποδιοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης, ο προϊστάμενος της δασικής υπηρεσίας, ο πρώην δήμαρχος της περιοχής και εκπρόσωποι των τουριστικών και ναυτικών πρακτόρων.

Για το χερσαίο τμήμα του «Ναυαγίου», στο οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί διάφορα περιστατικά, στα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους αρκετοί επισκέπτες, αποφασίστηκε να κατασκευαστεί περίφραξη, η οποία θα προστατεύει κατά μήκος του πλατώματος της περιοχής, όσους και όσες θελήσουν να απολαύσουν την θέα στη γνωστή παραλία.

Στην τοποθέτηση του, ο δασάρχης, Δημ.Σκαρτσογάννης, επεσήμανε, ότι, ο χερσαίος χώρος του «Ναυαγίου» έχει χαρακτηριστεί ως αναδασωτέα έκταση και αν ο δήμος το ζητήσει, θα τού παραχωρηθεί, για να τον εκμεταλλευτεί, προκειμένου να έχει κάποιες οικονομικές απολαβές και να τερματιστεί-όπως είπε-η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα, με τις άδειες που εκδίδει σε μικροπωλητές η τοπική μητρόπολη.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα