Ηλεκτρονικά και με χρήση κωδικών του TAXIS οι εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ

13:31 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ηλεκτρονικό τρόπο και με την χρήση των κωδικών του TAXIS θα γίνονται πλέον, οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που στάλθηκε μόλις χθες, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στα σχολεία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το νέο αυτό σύστημα εγγραφής, που αφορά αποκλειστικά στα ΕΠΑ.Λ. σχετίζεται με την πρόθεση του Υπουργείου,

να έχει απόλυτα έγκυρη εικόνα των πραγματικών αναγκών κάθε σχολείου, καθώς στο παρελθόν, είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα πλασματικών εγγραφών, ώστε να διατηρηθούν τμήματα ειδικοτήτων και να μην χαθούν θέσεις εκπαιδευτικών.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας, κ. Αντώνης Ανδριανίδης, βάσει της εγκυκλίου που στάλθηκε, για την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και για λόγους ασφαλείας, ο γονέας (ή ο ενήλικος μαθητής) πρέπει να χρησιμοποιήσει του κωδικούς του Taxis για να δηλώνει τάξη, τομέα και ειδικότητα. Θα υπάρχει δε, η δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών διαφορετικών ΕΠΑ.Λ.

Στην περίπτωση που ο γονέας, δηλώσει αδυναμία να κάνει ο ίδιος ηλεκτρονικά τη δήλωση, θα πρέπει να απευθυνθεί με αίτηση στον διευθυντή του σχολείου, προκειμένου η εγγραφή να γίνει με την χρήση των δικών του (του διευθυντή) κωδικών.

Να σημειωθεί πως αύριο Πέμπτη, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αναρτηθεί η κατάσταση με τα ΕΠΑΛ της χώρας και τις ειδικότητες που διδάσκονται, για να ξεκινήσει η διαδικασία

Οι εκπαιδευτικοί πάντως, είναι προβληματισμένοι για την αλλαγή αυτή, στον τρόπο εγγραφής, τόσο γιατί είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, όσο και γιατί είναι πολύ περιορισμένο το διάστημα που πρέπει να εφαρμοστούν.

Επιπροσθέτως, διατυπώνονται φόβοι, μήπως, η γραφειοκρατική αυτή διαδικασία, αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα εγγραφής στα ΕΠΑ.Λ. κι έτσι, υπάρξει διαρροή μαθητικού δυναμικού από τα σχολεία αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα