Ζάκυνθος: Προφυλακίσεων συνέχεια για το κύκλωμα ναρκωτικών

12:58 1/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας έχουν μεταγάγει οι έντεκα εκ των φερομένων ως μελών της πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο νησί μας, τον Πύργο και την Αττική και σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Μαζί τους βρίσκεται και ένας ακόμη σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστικό ένταλμα σύλληψης, όπου μετά την απολογία τους στον Ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα μεταφέρθηκαν

στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, Άμφισσας, Ναυπλίου και Μαλανδρίνου.

Πρόκειται για μια επιχείρηση της αστυνομίας, ανάλογη με εκείνη που είχε γίνει στο νησί και το 2011, οπότε συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν πάνω από 10 άτομα για ανάλογες περιπτώσεις. Η έρευνα διήρκησε μήνες καθώς το εύρος των εμπλεκομένων, ο τρόπος δράσης τους και η κωδικοποίηση των συνομιλιών τους, ενέτειναν τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών, έως ότου να χαρτογραφήσουν πλήρως το δίκτυο και να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ζακύνθου, Πύργου και Πατρών, και στην Αττική. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 25 έρευνες. Στο πλαίσιο ευρείας και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία άτομα (13 αλλοδαποί υπήκοοι και 10 ημεδαποί), ηλικίας από 22 έως 62 ετών, εκ των οποίων είκοσι δύο μέλη του δικτύου (11 στη Ζάκυνθο, 7 στην Ηλεία, 3 στην Αθήνα και 1 στην Πάτρα), καθώς και ένας αυτόνομος διακινητής ναρκωτικών στη Ζάκυνθο.

Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ζακύνθου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και ομάδα αστυνομικών της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. Αναφορικά με τον τρόπο δράσης, τη δομή και τις διασυνδέσεις μεταξύ των μελών, προέκυψε ότι δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα.

Όσοι διέμεναν στη Ζάκυνθο προέβαιναν, σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, σε μεγάλο αριθμό πελατών – χρηστών, κυρίως στο Λαγανά αλλά και στις λοιπές περιοχές και στην πόλη. Απώτερος σκοπός τους ήταν αφενός η μη στοχοποίηση και αφετέρου η αποφυγή της σύλληψης.

ΠΗΓΗ:HMERAZANTE.GR
φωτο: analitis

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα