Ζαχ. Καφτάνης: «Τα παιδιά της Μικτής είναι το μέλλον του Σερραϊκού ποδοσφαίρου»

14:27 25/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ο προπονητής που οδήγησε την Μικτή ομάδα Νέων της Ε.Π.Σ. Σερρών στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος.

Ο Ζαχαρίας Καφτάνης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την φετινή εκπληκτική πορεία της ομάδας Νέων που όπως τόνισε οι παίκτες της είναι το μέλλον του Σερραϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Ζαχαρίας Καφτάνης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για το ότι πίστευε σε αυτήν την ομάδα:

«Ναι το πίστευα. Όταν βλέπεις τις δυνατότητες αυτών των παιδιών, παιχνίδι με παιχνίδι η απόδοση τους να ανεβαίνει, να βελτιώνονται, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με μια καλή ομάδα, μια καλή φουρνιά, οπότε πίστευα σε αυτά τα παιδιά γιατί δώσανε και δύσκολα ματς στη δική μας περιφέρεια. Παιχνίδια δύσκολα με τη Δράμα, μέσα στην Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη, με τη Θεσσαλονίκη ή και με την Κοζάνη ένα δύσκολο παιχνίδι και με την Πάτρα το ίδιο, ήταν καλές ομάδες αυτές που αντιμετωπίσαμε μέχρι τον τελικό. Τα παιδιά, παιχνίδι με παιχνίδι, αποδεικνύανε ότι μπορούν να φτάσουν στον τελικό. Το ήξερα ότι αυτή η ομάδα θα πάει τελικό και θα τον κερδίσει. Ήταν και θέμα ψυχολογίας των παιδιών κι εκεί έδωσα τη μεγαλύτερη βάση γιατί ποδοσφαιρικά έβλεπα το ταλέντο τους και τις δυνατότητες τους».

-Για το τι κρατά από την πορεία αυτή:

«Αυτή η πορεία για μένα θα είναι αξέχαστη. Δεν πρόκειται να ξεχάσω την πορεία που κάναμε με τα παιδιά. Θεωρώ τον εαυτό μου πάρα πολύ τυχερό που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά, θα τα έχω μέσα στην καρδιά μου όσος χρόνος κι αν περάσει. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές αλλά και πολύ καλοί χαρακτήρες. Κάποια στιγμή στη ζωή μου αργότερα θα το λέω, γιατί σίγουρα αυτά τα παιδιά θα προχωρήσουν και θα έχουν σταδιοδρομία στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα στη ζωή τους και θα είμαι περήφανος που είχα αυτά τα παιδιά στην ομάδα».

-Για την εξέλιξη αυτών των παιδιών

«Πιστεύω ότι θα αναδειχθούνε παίκτες από αυτήν την ομάδα γιατί έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας νεαρός ποδοσφαιριστής να ξεκινήσει την καριέρα του. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα τύχης και συγκυριών. Εγώ αυτά τα παιδιά δεν τα φοβάμαι πάντως γιατί θεωρώ ότι και στα μαθήματα τους είναι πολύ καλοί και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό το να είναι κάποιος συγκροτημένος, ολοκληρωμένος γιατί μπορούν να διαχειριστούν κάθε δυσκολία και κάθε πρόκληση που θα τους έρθει στο μέλλον και σίγουρα θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να καταφέρουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε».

– Για το πόσο δύσκολη ήταν προσωπικά για τον ίδιο αυτή η χρονιά:

«Το ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολο γιατί είχα και τις δύο ομάδες και τους παίδες και τους νέους. Είχα πολλά να κάνω, να διαλέξω ανάμεσα σε πολλούς παίκτες, να αποκλείσω κάποιους, κάποιους στην πορεία να τους εντάξω μέσα, ήταν δηλαδή δύσκολο το έργο. Πιστεύω όμως ότι δικαιώθηκα με τις επιλογές μου, οπότε οι γκρίνιες και οι αντιρρήσεις για κάποιες επιλογές μου που υπήρχαν και φαντάζομαι ότι υπάρχουν αλλά από τη στιγμή που η ομάδα πήγε στον τελικό και πήρε το κύπελλο νομίζω ότι τελικά δικαιώνομαι. Θα υπάρχουν κάποια πικραμένα παιδιά, το νιώθω και το καταλαβαίνω αλλά δεν γίνεται από 25 άτομα που είχα αρχική επιλογή να παίζουν όλοι. Η ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική και τους είχα πει από την αρχή ότι θα παίζει ο καλύτερος και άλλαξα πολλές φορές τη βασική ενδεκάδα στην πορεία αυτή. Κάποιοι στην πορεία έδειξαν καλύτερα στοιχεία και κάποιοι έμειναν πίσω, όπως γίνεται σε κάθε ομάδα»».

-Για την αλλαγή με τη νέα διοίκηση της Ε.Π.Σ. Σερρών:

«Πιστεύω ότι η αλλαγή βοήθησε γιατί η νέα διοίκηση με πλαισίωσε με ανθρώπους, ειδικά ο κ. Χιντερίδης που ήταν ο άμεσος συνεργάτης μου και ως αρχηγός αποστολής που ήταν στην Αθήνα, πιστεύω ότι είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και η καινούργια διοίκηση έδωσε το στίγμα της με ενέργειες για κάτι παραπάνω, καταρχήν δώσανε την προσωπική τους μέριμνα και συμπαράσταση και φρόντισαν για κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες όπως το ότι έκαναν καινούργιες στολές, τα παιδιά πήραν φόρμες, μπουφάν, σάκους, δηλαδή υλικοτεχνική υποδομή και αυτό βοήθησε να ανέβει το ηθικό των παιδιών»

-Για το αν θα είναι τη νέα χρονιά στην ομάδα:

«Δεν έχουμε συζητήσει αλλά εγώ ελπίζω και εύχομαι να είμαι στην ομάδα. Το θέλω αυτό γιατί πιστεύω ότι έχω να δώσω κι άλλο στη Μικτή γιατί θεωρώ ότι η επόμενη χρονιά θα έχει επίσης καινούργια ταλέντα, ήδη κάποια παιδιά του 2002 που είναι στην ομάδα θα παραμείνουνε, αυτό είναι μια καλή βάση, θα πλαισιωθούνε και από άλλα παιδιά του 2003 τα οποία τα γνωρίζω από το παιδικό που τους είχα φέτος, οπότε πάμε να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα και του χρόνου. Θέλω να παραμείνω, πιστεύω ότι δεν ολοκλήρωσα το έργο μου και θέλω να δώσω και τη νέα χρονιά ακόμα περισσότερα σε αυτήν την ομάδα».

-Για το που αφιερώνει το πρωτάθλημα:

«Θα το αφιερώσω πρώτα στην προσπάθεια των παιδιών, θα το αφιερώσω στους γονείς τους που προσπαθήσανε όλη αυτήν την περίοδο και ήρθαν στην Αθήνα να τα ενισχύσουνε και αυτό δείχνει τη συμπαράσταση των γονέων και μετά θα το αφιερώσω και στην οικογένεια μου οι οποίοι με συμπαρασταθήκανε, έλλειπα κι εγώ αρκετές ώρες από το σπίτι, έχω παιδιά που πάνε στο σχολείο ανάλογης ηλικίας, και το αφιερώνω και στα παιδιά μου που είχαν την υπομονή να με βλέπουν μακριά από το σπίτι».

-Για το μήνυμα που στέλνουν τα παιδιά της Μικτής ομάδας:

«Είναι ένα μήνυμα που λέει ότι το μέλλον του Σερραϊκού ποδοσφαίρου είναι αυτά τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά είναι οι αυριανοί ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού. Θα έλεγα ότι μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά και ακόμα καλύτερα, θα μπορούσα να πω, από κάποιος οι οποίοι δεν είναι Σερραίοι. Θέλω να βλέπω στον Πανσερραϊκό να παίζουν Σερραίοι. Η αρχή των παιδιών να γίνεται από εδώ. Είναι πολύ ευχάριστό ότι ο Κυριάκος Γιαξής προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Πανσερραϊκού. Το αξίζει ο Κυριάκος και εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά που αξίζουν να έχουν αυτή την εξέλιξη»

-Για το πιο συγκινητικό μήνυμα που δέχθηκε για συγχαρητήρια:

«Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα αλλά το πιο συγκινητικό ήταν όταν πήγα την επόμενη μέρα του τελικού στο χωριό μου στην Ορεινή κι έδειξα το μετάλλιο στον πατέρα μου, το φόρεσε και δεν το έβγαζε κι εγώ του το χάρισα».

Keywords
Τυχαία Θέματα