Υποστηρικτικές δράσεις σε μαθητές χωριών του Πηλίου

15:06 18/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υποστηρικτικές δράσεις σε μαθητές δημοτικών σχολείων χωριών του Ανατολικού Πηλίου θα υλοποιήσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έπειτα από αίτημα γονιών μαθητών.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του πρώην δημαρχείου της Τσαγκαράδας με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΤΔΕ Αν. Καθηγητή Παναγιώτη

Πολίτη, της Αν. Καθηγήτριας του ίδιου Τμήματος Μαρία Παπαρούση, καθώς και εκπροσώπων συλλογικοτήτων από την Τσαγκαράδα και το Ανήλιο, εκφράστηκε από πλευράς των εκπροσώπων των τοπικών φορέων η επιθυμία το Πανεπιστήμιο, και ειδικότερα τα Παιδαγωγικά Τμήματα, να υποστηρίξουν τα παιδιά των χωριών με δημιουργικές δράσεις.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΤΔΕ κατατέθηκε ξεκάθαρα η θετική διάθεση το ΠΤΔΕ να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε, με την συνδρομή φοιτητών και φοιτητριών, να υλοποιηθούν μια σειρά από πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας των δύο χωριών.

Μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες ο Πρόεδρος του ΠΤΔΕ πρόκειται να έρθει σε επικοινωνία με την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μαγνησίας για την διευθέτηση γραφειοκρατικών διαδικασιών, έτσι ώστε μέσα στον μήνα Μάιο, και με την υποστήριξη της διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και με την συνεργασία συναδέλφων από τα άλλα δύο Παιδαγωγικά Τμήματα, να αρχίσουν να υλοποιούνται, με μια περιοδικότητα 1 ή 2 φορές τον μήνα, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης στα δύο χωριά του Ανατολικού Πηλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα