Λέσβος: Τελευταίο αντίο στο χαμογελαστό παιδί του λιμενικού

13:52 18/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τελευταίο αντίο σήμερα στον Παναγιώτη Κυμούρη , στο χαμογελαστό παιδί του λιμενικού σώματος, με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία που έσβησε στα 42 του χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο χωριό του στο Μεσαγρό της Γέρας.

Ειδικότητα του Παναγιώτη , η δίωξη ναρκωτικών ουσιών στο λιμενικό σώμα ενώ ήταν υπεύθυνος για τον εκπαιδευμένο σκύλο του λιμενικού, ωστόσο η συμβολή του ήταν έντονη και στο προσφυγικό συνδράμοντας

τους συναδέλφους του.

Συνάδελφοι του άτυχου παλικαριού μεταφέρονται στη Μυτιλήνη από την Αθήνα με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης για το τελευταίο αντίο.

Ο Παναγιώτης έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς την ώρα που οδηγούσε γι αυτό και η οικογένειά του απευθύνει έκκληση αντί στεφάνου να συγκεντρωθούν χρήματα για να συνδράμουν στην προσπάθεια δημιουργίας Αιμοδυναμικού κέντρου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο.

Η προσπάθεια δημιουργίας αιμοδυναμικού κέντρου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι τη δημιουργία, εξοπλισμό , στελέχωση και λειτουργία. Όπως είπε στο σταθμό μας ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Βοστάνειου Νοσοκομείου και διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας, Ευθύμης Ζιώγας «στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου έχει προβλεφθεί χώρος για την εγκατάστασή της , ενώ το μεγάλο κόστος του εξοπλισμού , περί τις 200.000 ευρώ, η διοίκηση ευελπιστεί να εντάξει σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Όμως ακόμα και αν εξασφαλιστούν οι πόροι και εξοπλιστεί η μονάδα, απαιτείται εξειδικευμένος γιατρός και ειδική πιστοποίηση από το αρμόδιο υπουργείο».

Ο δρόμος είναι μακρύς όμως η προσπάθεια άοκνη μιας και πολλοί νέοι άνθρωποι είναι πιθανό να μην έχαναν τη ζωή τους αν υπήρχε αυτή η μονάδα στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα