Ύποπτος για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και ο 20χρονος

12:30 4/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» φέρεται να συνδέεται ένας ακόμα από τους συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, πέραν των δύο που καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση. Το απόγευμα της Κυριακής, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες, προκειμένου να εκτελεσθούν τα εντάλματα σε βάρος τους με βάση βουλεύματα για την παραπομπή τους σε δίκη για ενέργειες της οργάνωσης
«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Και οι δύο θα οδηγηθούν αύριο Δευτέρα στον Κορυδαλλό, προκειμένου να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς συνεχίζεται η δίκη για τη γνωστή υπόθεση των «τρομοδεμάτων» σε πρεσβείες του εξωτερικού, την ευθύνη των οποίων είχαν αναλάβει οι «Πυρήνες», αλλά και για ευρήματα της οργάνωσης σε σπίτια στην Καλλιθέα και τον Βόλο.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες παραμένουν στην Αντιτρομοκρατική, όπου εξετάζονται. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε έρευνα στα σπίτια τους στην Αθήνα, αλλά σύμφωνα, με αστυνομικές πηγές, δεν βρήκε αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Όσον αφορά στον 20χρονο, ο οποίος φέρεται να έχει και αυτός σχέση με τους «Πυρήνες», δακτυλικά αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε δύο κρησφύγετα της οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία της Κοζάνης και βρέθηκαν στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια, όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική έρευνα.

Η αστυνομία αναζητά τους άλλους τέσσερις ληστές που διέφυγαν.

Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συρροή, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία, απλή σωματική βλάβη, διακεκριμένη οπλοφορία, διακεκριμένη φθορά, χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και απλής σωματικής βλάβης.

Η Αστυνομία κάνει και πάλι έκκληση, «όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) [email protected] της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας», με τη διαβεβαίωση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.Καταγγέλλουν κακοποίηση των συλληφθέντωνΤόσο όμως η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων, όσο και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών καταγγέλλουν κακοποίηση των συλληφθέντων.
ΕΛΑΣ: Ασκήθηκε νόμιμη σωματική βίαΌπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΑΔΠ Δ. Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της σύλληψης των δραστών «[...]επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε ο αποτελεσματικός αφοπλισμός αυτών και η ασφαλής απελευθέρωση του ομήρου, αφού χρησιμοποιήθηκαν τα απολύτως αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται για την αυτοπροστασία των αστυνομικών και για τη διαφύλαξη και προστασία των πολιτών, δεδομένου ότι η επιχείρηση σύλληψης εξελίχθηκε στο κεντρικότερο και πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης της Βέροιας και δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης σύλληψης, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι οπλοφορούντες ληστές και να απελευθερωθεί ο όμηρος, ασκήθηκε από τους επιχειρούντες αστυνομικούς, η απολύτως αναγκαία επιτρεπτά δικονομική καταναγκαστική σωματική βία, κατά τη συμπλοκή, τον αφοπλισμό και την εξουδετέρωση της προβληθείσας αντίστασης».

Σχετικές ειδήσεις:Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - υπουργείου Δημόσιας Τάξης Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών οι δύο εκ των συλληφθέντων
Keywords
Τυχαία Θέματα