Υποψίες για νέο κρούσμα του ιού της γρίπης Η1Ν1 στο Νοσοκομείο του Βόλου

12:05 27/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Υποψίες για πέμπτο κρούσμα του ιού της γρίπης Η1Ν1 στο Βόλο. Πρόκειται για έναν 50χρονο που μεταφέρθηκε πριν τρεις μέρες στο Νοσοκομείο του Βόλου με λοίμωξη του αναπνευστικού όπου και νοσηλεύονταν. Παρουσίασε όμως επιδείνωση και κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου.
Έχουν ληφθεί δείγματα από τον ασθενή και απεστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του ιού της γρίπης Η1Ν1 ή όχι. Τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι το τέλος

της εβδομάδας. Εάν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι νοσεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 θα πρόκειται για πέμπτο κρούσμα στον Βόλο.

Όπως επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Ν.Β. και των Κέντρων Υγείας του Νομού, Παύλος Μαλινδρέτος, η πλειοψηφία των ανθρώπων που νόσησαν από το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού της γρίπης δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά δεν ανήκαν και στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Εν προκειμένω ο 50χρονος δεν είναι καπνιστής, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας, πλην ενός άσθματος που ελέγχει με τα απαραίτητα φάρμακα, και ζει υγιεινά. «Το εμβόλιο καλό θα είναι να γίνεται από τη στιγμή που υπάρχει, αλλά δεν αποτελεί και την απόλυτη προστασία» εξήγησε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα