Υπό το βλέμμα του Ερντογάν ο ξυλοδαρμός διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον (video)

00:05 20/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέο βίντεο από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, απαθανατίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας να παρακολουθεί μέσα στη θωρακισμένη λιμουζίνα του τους άνδρες της ασφαλείας του, ενώ ξυλοκοπούσαν Κούρδους διαδηλωτές έξω από την πρεσβευτική κατοικία, την περασμένη Δευτέρα στις ΗΠΑ. Εξηγήσεις από τον τούρκο πρεσβευτή ζήτησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενώ ομάδα Ρεπουμπλικάνων πολιτικών με επικεφαλής τον Τζον Μακέην ζητησε από

την Άγκυρα να απολογηθεί για τα «έκτροπα».

Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, των ΗΠΑ, Πήτερ Νιούζχαμ, τονίζει: «Γίναμε μάρτυρες μίας βάρβαρης επίθεσης εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών έξω από την κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή που είχε αποτέλεσμα 11 πολίτες και 1 αστυνομικός να τραυματιστούν.

Οι άνδρες «με τα μαύρα κοστούμια» συνέχισαν απτόητοι μέχρι τη στιγμή που παρενέβη η αμερικανική αστυνομία για να προστατεύσει τους αιμόφυρτους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, οι αμερικανικές αρχές είχαν αρνηθεί να απομακρύνουν τον κόσμο που διαμαρτυρόταν ειρηνικά.

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τούρκος Πρόεδρος μεταβαίνει την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ήδη έχει στείλει το μήνυμα ότι θα ζητήσει να ανοίξουν νέα κεφάλαια ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό συνεχίζονται οι διώξεις εναντίον δημοσιογράφων. Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τον εκδότη και τρεις εργαζόμενους της αντικυβερνητικής εφημερίδας Σοτζού, με την αιτιολογία ότι συνεργάζονται με το τρομοκρατικό δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Ανδριάννα Μαγγανιά

Keywords
Τυχαία Θέματα