Υπερπροσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του χιονιά

13:05 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων, βρίσκονται «επί ποδός» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση που έχει καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου με πυκνό στρώμα χιονιού.
Παράλληλα με τον αποχιονισμό του Εθνικού οδικού δικτύου, του κύριου επαρχιακού οδικού δικτύου και οδικών αρτηριών που οδηγούν σε υπηρεσίες, ιδρύματα και άλλες ευαίσθητες υποδομές, συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων συνέχισαν τη ρίψη δεκάδων τόνων αλατιού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προκαλούνται από τον παγετό.
Από

το Δήμο Ιωαννιτών έχει δοθεί προτεραιότητα σε κεντρικούς άξονες της πόλης και στους δρόμους που οδηγούν σε νοσοκομεία και Δημοτικά Διαμερίσματα, ενώ ήταν αδύνατο να καθαριστούν άμεσα δευτερεύοντες δρόμοι. Η προσπάθεια αποχιονισμού συνεχίζεται με 20 μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών. Υπάρχει επάρκεια αλατιού στο εργοτάξιο του Δήμου και μπορούν από το εργοτάξιο να προμηθευτούν αλάτι και όσοι πολίτες το επιθυμούν.
Δεν υπάρχει κανένα αποκλεισμένο χωριό στην Ήπειρο, η κίνηση ωστόσο προς τα περισσότερα των ημιορεινών – ορεινών περιοχών γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Προβλήματα εντοπίζονται εντός οικισμών και σε δημοτικούς οδούς, για την αντιμετώπιση των οποίων οι πολίτες πρέπει να καταφεύγουν στους οικείους Δήμους.
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, επισημαίνεται ότι τις επόμενες ώρες είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα δημιουργήσουν παγετό. Για το λόγο αυτό συστήνεται σε οδηγούς, αλλά και σε πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα