Τουρκική «επίθεση» στον αμερικανικό στρατό για στήριξη των Κούρδων στην Συρία

12:16 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεσπάθωσε, κατά του αμερικανικού στρατού, o εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, μετά την διατυπωμένη υποστήριξη στους Κούρδους πολιτοφυλακές που μάχονται στη Συρία.

Η κεντρική αμερικανική διοίκηση υποστηρίζει ότι δεν συνδέονται με τους Κούρδους αντάρτες που μάχονται εναντίον της Άγκυρας οι Κούρδοι που πολεμούν στον συνασπισμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Σε επίρρωση της θέσεως της η κεντρική αμερικανική διοίκηση, αναφέρει στο Twitter, ότι «O SDF επιβεβαιώνει ότι δεν συνδέεται με το PKK»,

και αναπαρήγαγε ένα μήνυμα του SDF στο οποίο ο συνασπισμός τόνιζε ότι δεν συνδέεται με το PKK και ότι επιθυμεί να έχει στενές σχέσεις με τους γείτονές του, περιλαμβανομένης της Τουρκίας.

Η Τουρκία θεωρεί τη YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), εναντίον του οποίου μάχεται εδώ και τρεις δεκαετίες και το οποίο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Ιμπραήμ Καλίν ανέφερε στον λογαριασμό του ότι «Πρόκειται για αστείο, διαφορετικά η @CENTCOM έχει χάσει το μυαλό της;», απάντησε. «Νομίζει ότι κάποιος θα το πιστέψει; Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να νομιμοποιούν μια τρομοκρατική οργάνωση», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φικρί Ισίκ επεσήμανε ότι η χώρα του ελπίζει πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα «διορθώσει το λάθος» της συμμαχίας με την YPG.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ –ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα