Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

11:10 7/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις των οκτώ ξένων και των τεσσάρων ελληνικών ομάδων σύγχρονου χορού που φιλοξενεί φέτος το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο εμπλουτίζεται με ένα εργαστήριο θεραπευτικού χορού και παράλληλες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ, πολύπλευρο και πολύμορφο, σε μια εποχή κατά την οποία το σώμα γίνεται το κατεξοχήν πεδίο διαπραγμάτευσης εννοιών και ταυτοτήτων, συμμετέχει στον σύγχρονο προβληματισμό και προσφέρει υψηλού επιπέδου αισθητική απόλαυση, ψυχαγωγία αλλά και γνώση.

Για

πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται οι ομάδες και οι χορογράφοι Moving Into Dance Mophatong από τη Νότια Αφρική με χορογράφο την Τζέσικα Νιούπεν, και οι ομάδες των Χελένα Φρανσίν και Όρι Φλόμιν από τη Σουηδία, της Ισπανο-Ολλανδής Μαρίνας Μασκαρέλ, του Άντι Μπούτρους, Άραβα του Ισραήλ, και του Ιταλού Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι.

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά, συμμετέχουν στο Φεστιβάλ το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο-Μπαλέτο της Λoρραίνης, με τα έργα των Ματίλντ Μονιέ, Τρίσα Μπράουν και Μερς Κάνιγχαμ, το CCN2-Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ με του Ρασίντ Ουραμντάν, όπως και η Vertigo Dance Company, με έργο της Νόα Βερτχάιμ και οι ελληνικές ομάδες Κινητήρας σε χορογραφία Αντιγόνης Γύρα και της ομάδας, η Ομάδα Χορού Ζήτα με έργο της Ίριδας Καραγιάν, η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Creo, με έργο της Πωλίνας Κρεμαστά και οι χορογράφοι Γιάννης Μανταφούνης και Ίφε Μακατάμνι από την Ιρλανδία.

Αναλυτικές πληροφορίες: www. kalamatadancefestival.gr

Τιμές εισιτηρίων

Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Κεντρική Αίθουσα: 15€ & 12€

(φοιτητικό/ μειωμένο)*
Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Στούντιο : 12€ (Γενική είσοδος)

Παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο: 12€ (Γενική είσοδος)
Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του

Φεστιβάλ: 10€

Η είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις και στην παράσταση Ανύποπτος Χρόνος της Αντιγόνης Γύρα με τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ στην Κεντρική Πλατεία είναι ελεύθερη.


* H έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (Φοιτητική κάρτα/Κάρτα πολιτισμού/Κάρτα ανεργίας/Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων/Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού/Κάρτα ΑΜΕΑ).

Προπώληση:

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά

Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard) καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής
T: 27210 28193 & 27210 96753 F : 27210 89416Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά: www.kalamatadancefestival.gr

Εργαστήριo θεραπευτικού χορού με τη Σοφία Φ. Δρούμπαλη

Hold it and Let it Go

23.7.2017 | 10:00-13:00

Η ψυχοθεραπεία μέσω κίνησης και χορού και ο θεραπευτικός χορός στηρίζονται στον ολιστικό τρόπο προσέγγισης του ατόμου, δηλαδή στην αισθητηριακή, συναισθηματική και διανοητική διέγερσή του. To Εργαστήριο συστήνει, μέσω της μονόωρης διαδραστικής παρουσίασης, τις αρχές και την εφαρμογή κινησιολογικών μεθόδων που επιτρέπουν τη σωματική-συναισθηματική επικοινωνία, καθώς και τη δομή ενός μαθήματος θεραπευτικού χορού. Βασικός άξονας του Εργαστηρίου αποτελεί η πρακτική εφαρμογή των παραπάνω κινησιολογικών μεθόδων από εκπαιδευτικούς και καθηγητές χορού που ενδιαφέρονται για τον τομέα της ειδικής αγωγής, καθώς και από γονείς/συνοδούς ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το πρώτο μέρος του Εργαστηρίου είναι ανοιχτό σε εκπαιδευτικούς, χορευτές, καθηγητές χορού και γονείς/συνοδούς ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το δεύτερο μέρος (βιωματικό μάθημα) είναι ανοιχτό και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

To Εργαστήριο θα διεξάγεται στους χώρους του ΚΕΦΙΑΠ-Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Μεσσηνίας (Ανατολική Πύλη Στρατοπέδου, Καλαμάτα)

Δηλώσεις συμμετοχής: Όλγα Μάλαμα, 6931512683

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κυριακή 16.7.2017, στις 22:00, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Προβολή ταινίας: Martha & Niki

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Tora Mkandawire Mårtens

Συμμετέχουν οι χορεύτριες: Martha Nabwire & Niki Tsappos

Σουηδία 2015. Στα σουηδικά με ελληνικούς υπότιτλους

Το 2010 δυο φίλες, οι Σουηδέζες Μάρτα Ναμπουάιρ, με καταγωγή από την Ουγκάντα, και Νίκι Τσάππος, με καταγωγή από την Αιθιοπία, ανακηρύχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες χιπ χοπ στον περίφημο διεθνή διαγωνισμό street dance, Juste Debout, στο Παρίσι –πρώτη φορά αυτός ο τίτλος δινόταν σε γυναίκες. Αλλά τι γίνεται όταν δεν καταφέρνουν να έρθουν πρώτες;

Το φιλμ παρουσιάζει δύο επιτυχημένες χορεύτριες χιπ χοπ και ταυτόχρονα δύο νεαρά κορίτσια αντιμέτωπα με πολύ διαφορετικά ερωτήματα ζωής. Ποιες είναι οι ρίζες μας; Ποια στοιχεία της πολιτιστικής μας ταυτότητας φέρουμε από τον τόπο καταγωγής μας; Μπορεί η πολιτιστική κληρονομιά να μείνει ζωντανή, και πώς; Θα καταφέρουν τα κορίτσια να διατηρήσουν τη φιλία τους παρά τις δυσκολίες;

Δευτέρα 17.7.2017, στις 22:00, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Προβολή ταινίας: Working Dancers

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα & Julia Martinez Heimann

Αργεντινή – Ελλάδα, 2016. Στα ισπανικά με αγγλικούς υπότιτλους

Στο Μπουένος Άιρες, μια ομάδα αναγνωρισμένων χορευτών αγωνίζεται για τα εργατικά της δικαιώματα και δημιουργεί την πρώτη Κρατική Ομάδα Σύγχρονου Χορού υπό τη συλλογική διοίκησή της. Αυτή είναι η ιστορία τεσσάρων ταλαντούχων χορευτών –του Ερνέστο, της Μπετίνας, της Βικτόριας και του Πάμπλο– σε μια πορεία έξι ετών. Εντυπωσιακές χορογραφίες, αυθεντικά λαϊκά τραγούδια και σύγχρονη μουσική της Λατινικής Αμερικής αποκαλύπτουν την ομορφιά του χορού μέσα από τη ζωή.

Μετά την προβολή, η σκηνοθέτις Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα και η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη θα συζητήσουν με το κοινό πάνω στα θέματα της ταινίας καθώς και για την εμπειρία του τριήμερου εργαστηρίου Working Bodies, ο χορευτής ως εργαζόμενος.

Τετάρτη 19 & Κυριακή 23.7.2017, στις 22:00, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Προβολή ταινίας: Mr. Gaga

Σκηνοθεσία: Tomer Heymann

Ισραήλ, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία 2015. Στα αγγλικά και τα εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους

Πρωταγωνιστής της ταινίας Mr Gaga (Μίστερ Γκάγκα) του Τόμερ Χέιμαν είναι ο Οχάντ Ναχαρίν, από τους κορυφαίους και πιο χαρισματικούς χορογράφους της εποχής μας. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη ζωή και το έργο του κορυφαίου ισραηλινού χορογράφου, χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό από τις δουλειές του και τις πιο προσωπικές του στιγμές σε συνδυασμό με ένα πλούσιο ανέκδοτο υλικό και χορευτικά αποσπάσματα που κόβουν την ανάσα.

Η Αλεξία Μουζά

Πέμπτη 20.7. 2017, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου

Παρουσίαση του απογευματινού σεμιναρίου της Μπάρμπαρα Κέιν

Πέμπτη 20.7.2017, στις 22:00, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου

Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά

Μασκαρεμένες μάχες

Έργα: ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΣΟΠΕΝ, 24 Πρελούδια, έργο 28

ΣΕΡΓΚΕΪ ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ, Σονάτα για πιάνο αρ. 6 σε λα μείζονα, έργο 82

Η Σονάτα για πιάνο αρ. 6 σε λα μείζονα, έργο 82 του Σεργκέι Προκόφιεφ είναι η πρώτη από τις τρεις «Σονάτες του πολέμου». Μαζί με την Έβδομη και την Όγδοη ονομάστηκε έτσι, καθώς η σύνθεσή της συνέπεσε με τα χρόνια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Τα Πρελούδια του Σοπέν ολοκληρώθηκαν ακριβώς έναν αιώνα νωρίτερα. Φαίνεται πως σημαντικός αριθμός τους γράφηκε στο Παρίσι, πριν από το ταξίδι του Σοπέν με τη Γεωργία Σάνδη στη Μαγιόρκα, τον χειμώνα του 1838/9.

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Παρασκευή 21.7.2017, στις 12:00, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στην Καλαμάτα

To Μουσείο χορεύει: Ξενάγηση στο Μουσείο

και Παρουσίαση του πρωινού σεμιναρίου της Μπάρμπαρα Κέιν

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού χορού, η Ζουζού Νικολούδη, στη μνήμη της οποίας είναι φέτος αφιερωμένο το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αφήνει το στίγμα της μοναδικής προσωπικότητας, του χορού και του έργου της στην έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας».

Φωτογραφίες της Ζουζούς αλλά και των «Χορικών» της καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από συνεντεύξεις της και παραστάσεις της ομάδας της, η οποία είχε ανοίξει την αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πλαισιώνουν την έκθεση που συνεχίζεται να παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσήνης.

Η έκθεση συνδέει τον χορό με τους αρχαίους μεσσηνιακούς μύθους και τη μουσική, με αντικείμενα, τελετές και Μυστήρια χαμένα στα βάθη της ιστορίας μας. Στον χώρο της έκθεσης φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί το πρωινό σεμινάριο «Επαναστατικοί Χοροί» της Ισιδώρας Ντάνκαν με την Μπάρμπαρα Κέιν που θα οδηγήσει σε μια πρωτότυπη χορευτική ξενάγηση με τίτλο «Το Μουσείο Χορεύει». Μια γέφυρα ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα που θα φωτίσει την κοινή πορεία της Ζουζούς Νικολούδη και της Ισιδώρας Ντάνκαν, τη σύνδεση του έργου τους με την αρχαία Ελλάδα, τον ολοζώντανο διάλογο που μπορούμε να έχουμε μαζί τους.

Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας

Παν. Καίσαρη 6, 24133, Καλαμάτα

Τ: 27210 83086, 90886

[email protected] www.kalamatadancefestival.gr

Keywords
φεστιβαλ, ξεκινησε, χιπ χοπ, ελλαδα, dance, θεατρο, αμεα, εισιτήρια, visa, mastercard, χοπ, φιλμ, working, julia, gaga, σοπεν, μνήμη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, μνήμη, αυλαια, αφρικη, γερμανια, γνωση, εβδομη, ιρλανδια, ισραηλ, μουσικη, ντοκιμαντερ, ολλανδια, ομορφια, πυλη, σουηδια, τραγουδια, φιλια, χορος, julia, αγορα, αιθιοπια, αισθητικη, αλεξια, ανεκδοτο, αξονας, αρχαια, ατομα με ειδικες αναγκες, αφιερωμενο, γεφυρα, γεωργια, γινεται, δευτερο, διοικηση, δομη, αιθουσα, εισιτήρια, εκθεση, εργα, εξι, επικοινωνια, εποχη, επιτυχια, ετων, ζωη, ζητα, ζωης, φιλμ, ισπανικα, κυρια, μαγιορκα, μυστηρια, νοα, νοτια αφρικη, ομαδα, οκτω, ολγα, ουγκαντα, παρουσιαση, παρισι, πεδιο, πιανο, προγραμματα, πρωινο, σεναριο, σκηνοθεσια, σωμα, σοπεν, σοφια, στιγμα, συγχρονο, τιμη, τιτλος, φορα, χιπ χοπ, χοπ, χρονος, ψυχοθεραπεια, ωδειο, αρχαια ελλαδα, dance, δικαιωματα, δουλειες, εφαρμογη, εθνικο, gaga, ηλεκτρονικα, κωνσταντινα, κυριακη, μεινει, μπαλετο, ομαδες, πληροφοριες, σονατα, ταξιδι, θεματα, υλικο, working, χορογραφιες
Τυχαία Θέματα