G20: Τα βλέμματα στραμμένα στην πρώτη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

10:57 7/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στο Αμβούργο, το απόγευμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 η πρώτη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν πολλά ακανθώδη θέματα, όπως η κρίση στην Ουκρανία, ο πόλεμος στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Και όλα αυτά την περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον είναι, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία

και τις δυτικές κυρώσεις εις βάρος της, στο χειρότερο σημείο τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η συνάντηση αυτή «είναι κρίσιμης σημασίας για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια». Από την πλευρά του ο Τραμπ επέκρινε χθες από τη Βαρσοβία την «αποσταθεροποιητική» συμπεριφορά της Ρωσίας. Κάθε έκφραση του προσώπου και χειρονομία των δύο θα αναλυθεί τόσο όσο και τα λεγόμενά τους, καθώς ο κόσμος θα προσπαθήσει να «διαβάσει» πώς θα τα πάνε ο Τραμπ, ένας πρώην επιχειρηματίας, με τον Πούτιν, έναν πρώην κατάσκοπο.

Στις ΗΠΑ υπάρχει η ανησυχία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, νέος στο πεδίο της πολιτικής ο οποίος ακόμη τώρα αναπτύσσει την πολιτική του απέναντι στη Ρωσία, θα είναι λιγότερο προετοιμασμένος από τον Πούτιν, που έχει αντιμετωπίσει τους δύο προηγούμενους Αμερικανούς προέδρους και δεκάδες ηγέτες. «Δεν υπάρχει τίποτα (…) που το Κρεμλίνο θα ήθελε να δει περισσότερο από έναν (Αμερικανό) πρόεδρο που θα συμβιβαστεί με μια χειραψία και ένα χαμόγελο και θα αποχωρήσει λέγοντας ότι είχε μια καταπληκτική συνάντηση με τον απόλυτο άρχοντα του Κρεμλίνου», εκτίμησε ο Άνταμ Σιφ, βουλευτής των Δημοκρατικών και μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
G20, Τραμπ-Πούτιν,G20, trab-poutin