Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας

09:04 16/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εταιρία Εργομάρε ξεκίνησε τις εργασίες της αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι Ευδήλου.

Το αρχικό κόστος ήταν 7,5 εκατ. ευρώ και με 43,24% η εν λόγω εταιρία αναλαμβάνει το λιμενικό αυτό έργο, ένα έργο που φαινόταν ότι είχε ολοκληρωθεί πριν από 5 χρόνια αλλά οι ζημιές που προκλήθηκαν στις 18/01/2018, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έκοψαν τον μόλο στην μέση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κακοτεχνίες όταν η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής στις 09-03-2018 απέστειλε κάθε στοιχείο

που είχε στη διάθεσή της προς το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στον γενικό γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, καθότι εκτίμησε ότι εγείρονται αμφιβολίες για την ορθή εκτέλεση του έργου, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές εκτέλεσης λιμενικών έργων.

Έτσι ζήτησε αρμοδίως τη διερεύνηση κακοτεχνιών – παραλείψεων και τυχόν απόδοση ευθυνών». Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν γνωρίζουμε κάτι επίσημο για το συγκεκριμένο θέμα. Για το νέο έργο αναθέτουσα αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ολοκλήρωση του αναμένεται εντός του 2022.

The post Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα