Ξεκίνησαν οι ιχνηλατήσεις από τον ΕΟΔΥ στην Καρυά Ελασσόνας

13:29 17/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 60 άτομα ήρθαν σε επαφή στην Καρυά Ελασσόνας, τις τελευταίες μέρες, τα μέλη της οικογένειας που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό και που ζουν στο χωριό. Αυτή την ώρα ο ΕΟΔΥ λαμβάνει τα δείγματα και τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο.

Πρώτη εμφάνισε συμπτώματα η 65χρονη, που είχε επισκεφθεί την Αλβανία, προσήλθε στο νοσοκομείο στη Λάρισα και το τεστ για κορονοϊό

βγήκε θετικό.

Όπως αποδείχθηκε, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των στενών επαφών της, τον ιό κόλλησαν και η 80χρονη μητέρα της, που νοσηλεύεται, το εγγόνι της, δύο χρόνων, ο γιος και η νύφη της. Και οι τρεις βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ο Δήμος Ελασσόνας προχώρησε σε απολυμάνσεις σε όλη την Κοινότητα, πλατείες, παγκάκια, προαύλιο σχολείων, κάδους.

Ο Νίκος Γάτσας, δήμαρχος Ελασσόνας, ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι οι κάτοικοι της Καρυάς είναι εξαιρετικά συνεργάσιμοι. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αποφάσισαν, μετά από συζητήσεις με τον Δήμο, να κλείσουν από μόνοι τους προληπτικά τα μαγαζιά τους σήμερα και αύριο,στην Καρυά, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, προκειμένου να εμποδίσουν, αν αποδειχθεί ότι υφίσταται, περαιτέρω διασπορά του ιού.

Ο Δήμος Ελασσόνας συνέστησε σε όλους τους κατοίκους να χρησιμοποιούν μάσκα σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και κλειστούς. Στο χωριό βρίσκονται από νωρίς το πρωί συνεργάτες του Δημάρχου, αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος της Κοινότητας, ενημερώνουν τους κατοίκους και συντονίζουν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησαν, ΕΟΔΥ, Καρυά Ελασσόνας,xekinisan, eody, karya elassonas