Ξεκίνησαν οι δράσεις των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

14:58 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη οι Ενεργοί Πολίτες επέστρεψαν και ξεκίνησαν τις δράσεις που σκοπό έχουν να συμβάλουν στην ενίσχυση των αδύναμων οικογενειών, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διάδοση της αλληλεγγύης.

Ήδη από σήμερα ξεκινούν την δράση τους τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, όπου στις 6 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στην Στέγη Αλληλεγγύης για να συζητήσουν για τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, που είχαν συμφωνήσει να διαβάσουν για το καλοκαίρι,

στην προηγούμενη συνάντηση τους.

Μιλώντας για την σημερινή συνάντηση στην ΕΡΤ Λάρισας η κα. Εύη Καλούδη απεύθυνε κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στον πολύ ενδιαφέροντα διάλογο που θα αναπτυχθεί ή απλά να ακούσουν. «Βιβλίο, τσάι και φιλική κουβέντα λοιπόν, σας περιμένει στο πολύ φιλόξενο περιβάλλον της Στέγης Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας! Κοπιάστε…».

Παράλληλα η κα. Καλούδη αναφέρθηκε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο που λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Στέγη Αλληλεγγύης και στηρίζει παιδιά οικογενειών με σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

«Την Κυριακή 1-10-2017 έγινε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση με γονείς , μαθητές και εκπ/κούς και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα πρώτα τμήματα. Δεκάδες εθελοντές εκπαιδευτικοί προσφέρουν με χαρά τον χρόνο και τις γνώσεις τους για να βοηθήσουν στα μαθήματά τους παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, που οι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα στείλουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια! Πέρα όμως από την μαθησιακή υποστήριξη, τα παιδιά ερχόμενα στο χώρο της Στέγης των Ενεργών Πολιτών – που είναι μία κυψέλη εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης- έρχονται σε άμεση επαφή με όλα αυτά υπέροχα που συμβαίνουν εκεί, κι έτσι μπαίνουν στον πειρασμό να γίνουν κι αυτά εθελοντές και να προσφέρουν ότι μπορούν στους συνανθρώπους τους! Αυτό είναι ένα επιπλέον «παράπλευρο όφελος» για την κοινωνία, καθώς δημιουργούνται νέοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες! Οι ανάγκες του φροντιστηρίου μας δυστυχώς, είναι ολοένα και περισσότερο αυξημένες, καθώς η κρίση συνεχώς διευρύνεται… Για το λόγο αυτό καλούμε και άλλους εθελοντές εκπαιδευτικούς, κυρίως μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς και φιλολόγους, να ενισχύσουν το διδακτικό μας δυναμικό, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους στον υπεύθυνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κ. ΓιάννηΝταλώση στο τηλέφωνο 6985934264. Ας γίνουμε όλοι ενεργοί πολίτες, ενάντια στον ατομικισμό και την ιδιώτευση»!

Τέλος η κα. Έφη Καλούδη μίλησε για Εθελοντική Αιμοδοσία από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας.

«Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, ξεκινούν τη νέα σεζόν των δραστηριοτήτων τους, με μία δράση ζωής! Σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 από τις 9:00 το πρωί ως τις 12:30 το μεσημέρι, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος των Εν.Πο.Λ.!. Η αιμοδοσία είναι μια ανώδυνη διαδικασία, όπου προσφέροντας 10 λεπτά από το χρόνο σου, σώζεις τη ζωή ενός συνανθρώπου σου, που μπορεί να είναι κάποιος άγνωστος, κάποιος συγγενής ή γνωστός σου ή ακόμα και ο ίδιος σου ο εαυτός! Εφόσον λοιπόν έχεις τις προϋποθέσεις να δώσεις αίμα, μην το αμελείς! Είναι το πιο εύκολο από τα πολύ σπουδαία πράγματα που μπορείς να κάνεις! Δίνοντας αίμα, μεταγγίζεις ελπίδα ζωής! Γίνε εθελοντής αιμοδότης, γίνε χορηγός ζωής»!

Keywords
Τυχαία Θέματα