Ξεκινάει η κατασκευή των δικτύων μεταφοράς νερού

10:02 29/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο κατασκευής νέων δικτύων τροφοδοσίας των δεξαμενών του Δήμου Μαλεβιζίου, από τη μονάδα αφαλάτωσης στον Αλμυρό ποταμό, την υπάρχουσα και την νέα που είναι υπό κατασκευή, προϋπολογισμού 1.247.794 ευρώ.

Με το έργο αυτό, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε χθες, σε συνδυασμό και με την κατασκευή και της νέας δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης, που θα καλύψει την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, του Παλαιόκαστρου, του Μαδέ, της Λυγαριάς και της Αγίας Πελαγίας, η Δημοτική Αρχή, επισημαίνει, ότι το Μαλεβίζι

θωρακίζεται από το πρόβλημα της λειψυδρίας.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος, Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρόκειται για μια ακόμα κίνηση αντιμετώπισης του σημαντικότερου ίσως ζητήματος που αντιμετωπίζει η Κρήτη, του προβλήματος της λειψυδρίας. Κατασκευάσαμε την πρώτη μονάδα δυναμικότητας 2.500 κυβικών ανά ημέρα, έχουμε σε εξέλιξη και την κατασκευή δεύτερης μονάδας 3.000 κυβικών ανά ημέρα και μαζί και με αυτό το έργο, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση σε πολύ καλό βαθμό. Θα ήθελα όμως να τονίσω, ότι χρειάζεται και η υπεύθυνη συμπεριφορά όλων μας στο θέμα της κατανάλωσης του νερού. Η επάρκειά δε δικαιολογεί σπατάλες. Το αγαθό του νερού είναι πολύτιμο και πρέπει όλοι μας να το χρησιμοποιούμε με σύνεση».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα