Δυτ. Μακεδονία: Εκπαιδευτικές συναντήσεις Θέμη Μουμουλίδη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

11:09 2/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την εξέλιξη και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης , με την ιδιότητα του και ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους πρυτάνεις, με προέδρους τμημάτων, εργαζομένους και εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την συνένωση τμημάτων, αλλά και την αναβάθμιση τμημάτων, επισκέφτηκε

– σε διαφορετικό χρόνο – τους Πρυτάνεις Αντώνη Τουρλιδάκη του ΑΕΙ και Στέργιο Γκανάτσιο του ΤΕΙ. Οι συναντήσεις έγιναν στις έδρες των δύο ιδρυμάτων στην Κοζάνη και συμφωνήθηκε οι συζητήσεις να συνεχιστούν εν όψει των τελικών επιλογών του πορίσματος, το οποίο θα καταθέσει η επιτροπή ακαδημαίκών, καθώς και της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στην Κοζάνη.

Ο κ. Μουμουλίδης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του τμήματος Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα κ. Σαββίδη, παρουσία εκπροσώπου των φοιτητών , όπου επανέλαβε την εκτίμησή του ότι το τμήμα, όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά θα αναβαθμιστεί. Ωστόσο-όπως υπογράμμισε-απαιτούνται ουσιαστικές βελτιώσεις στη στελέχωση και λειτουργία του τμήματος μαιευτικής, καθώς και στην ουσιαστική επιστημονική σύνδεσή του με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. «Η λειτουργία και νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουμουλίδης, προσθέτοντας ότι «η Πτολεμαίδα είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Δυτ. Μακεδονίας και ταυτόχρονα μια πόλη διαχρονικά αδικημένη».

Τέλος, ο Θέμης Μουμουλίδης επισκέφτηκε την Σχολή Καλών Τεχνών στη Φλώρινα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της σχολής κ. Ζιώγα, καθώς και με τον πρόεδρο των φοιτητών, εκφράζοντας την πάγια θέση του για την δημιουργία ενός τουλάχιστον νέου τμήματος στη σχολή, καθώς και την ανάγκη σύνδεσης των δραστηριοτήτων τη σχολής και με άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας .Παρά την διαφορετική πρότασή του για το ποιο θα είναι ενδεχομένως το νέο τμήμα, δεσμεύτηκε να στηρίξει την ομόφωνη απόφαση των καθηγητών για δημιουργία συγκεκριμένου τμήματος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα