Ξάνθη: Ο Μουσικός Ιούλιος της Θράκης

08:55 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θέλουμε να καθιερώσουμε τον Μουσικό Ιούλιο γι αυτό και φέτος είμαστε και πάλι έτοιμοι να παρουσιάσουμε δημιουργούς της περιοχής μας» δηλώνει ο Αντώνης Βαρβατσούλιας από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για τον «Μουσικό Ιούλιο 2017 MusIcούλιος». Στο πλευρό του Ιδρύματος βρίσκεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το Δίκτυο λόγου και πράξης και το Μουσικό Εργαστήριο του Άγγελου Μουρβάτη.

Το ραντεβού δίνεται το Σάββατο 8 και την Κυριακή

9 Ιουλίου, συντροφιά με την Πανσέληνο. Γι αυτό το διήμερο έκφρασης και δημιουργίας βρέθηκαν στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής φιλοξενούμενοι της εκπομπής « Καθημερινές Ιστορίες»:ο Δημήτρης Πετρόπουλος, μουσικοσυνθέτης που θα παρουσιάσει την εκδήλωση, ο Αντώνης Βαρβατσούλιας, η Ζωή Χατζηευαγγέλου, ο Μιχάλης Χατζόπουλος και Τάσος Αβραμίδης (Underhill West), ο Βασίλης Γρένδας, Μαρκέλλα Σιούλα,Δημήτρης Σιδηρόπουλος (Εντέχνως),η Αναστασία Καρακασίδου και ο Τάσος Πετρόπουλος.

Μουσικό βήμα στους θρακιώτες δημιουργούς
«Και φέτος θα δοθεί βήμα και φωνή σε Θρακιώτες καλλιτέχνες και δημιουργούς ανεξαρτήτου ηλικίας (μουσικοί, στιχουργοί), να παρουσιάσουν στο κοινό τις συνθέσεις, και τις μελωδίες τους.» υπόσχεται ο κος Βαρβατσούλιας και σημειώνει ότι πως πρόκειται για μια εκδήλωση για όλους τους Θρακιώτες που θέλουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. «Ο Μουσικός Ιούλιος φέτος θα καταπλήξει το κοινό» δηλώνει ο Δημήτρης Πετρόπουλος μιλώντας για καλλιτέχνες με αγάπη για την Τέχνη, την έκφραση και τη δημιουργία.
«Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τι δημιουργικό αποθεματικό έχει αυτή η περιοχή» δηλώνει ο Αντώνης Βαρβατσούλιας και προσθέτει με νόημα «δυστυχώς τα ΜΜΕ ασχολούνται περισσότερο μ’ αυτά που θεωρητικά πουλάνε. Θα έπρεπε να κοιτάξουν και λίγο πιο χαμηλά και να εντοπίσουν ό,τι στηρίζει πραγματικά τη δημιουργία. Να ασχοληθούν δηλαδή με τους δημιουργούς που έχουν φρεσκάδα και μας κάνουν χαρούμενους και περήφανους πριν καν γίνουν γνωστοί.»

Relate Dance Show

Ιδιαίτερη στιγμή η παρουσίαση ενός μέρους της μουσικοχορευτικής παράστασης με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις. «Θα δώσουμε ένα μικρό δείγμα για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παρουσιαστούν οι ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τη μουσική και τη δημιουργία» δηλώνει η Ζωή Χατζηευαγγέλου για το Relate Dance Show και προσθέτει πως θα εξελιχθεί ως project και θα συνεχισθεί και την επόμενη χρονιά. «Είναι ένα θέμα οι ανθρώπινες σχέσεις που αφορά όλους καθώς κλονίζονται στην εποχή μας.»

Το πρόγραμμα του μουσικού Ιουλίου
Από τις οκτώ και μισή το βράδυ έως στις δώδεκα στον αύλειο χώρο της Καπναποθήκης « Π» το Σάββατο 8 Ιουλίου θα εμφανιστούν οι: 1 Fifth Dimension,2.Bskar & Χάρης Παπαδάκης, 3.Diek Vérité Nue & ΡΑΖΑΝ,4.Μωβ Όνειρα, 5.Relate Dance Show (Underhill West & Ζωή Χατζηευαγγέλου) και την Κυριακή 9 Ιουλίου οι: 1.Stardust, 2. Εντέχνως,3.Βόρειες Νότες και 4. Ρωμυλία Μουρβάτη. Φέτος θα πάρουν μέρος και οι Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την παρουσία των δημιουργών στην ΕΡΤ Κομοτηνής Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα