Ξανά στο νοσοκομείο ο πατήρ Τζορτζ Μπους

09:32 19/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χτυπημένος από την ίδια ίωση που τον έστειλε στο νοσοκομείο πριν από τρεις μήνες εισήλθε ξανά στο νοσοκομείο Houston Methodist στο Χιούστον του Τέξας ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Χέρμπερτ Ουώκερ Μπους λόγω ελαφράς μορφής πνευμονίας.

«θα τα πάει μια χαρά», είπε ο εκπρόσωπός του στους δημοσιογράφους. Ο Τζιμ Μακ Γκράθ, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος, 92 ετών, πήγε στο νοσοκομείο την Παρασκευή «για παρακολούθηση λόγω επίμονου βήχα που τον εμπόδισε να αναρρώσει σωστά».

«Αποδείχθηκε αργότερα ότι

είχε μια ελαφράς μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίστηκε και έχει επιλυθεί», τόνισε ο Μακ Γκράθ, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος Μπους χαίρει πολύ καλής διάθεσης και παραμένει στο νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση ενώ ανακτά τις δυνάμεις του».

Ο Μπους, ο μεγαλύτερος εν ζωή Αμερικανός πρώην πρόεδρος, εξέτισε μια μόνο θητεία στον Λευκό Οίκο, από το 1989 έως το 1992. Είναι ο πατέρας του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, που υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 2001 έως το 2008, και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, ο οποίος ήταν μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος των ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα