Βραβείο στο 4ο Δημοτικό στον μουσικό διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

22:14 5/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μία ειδική τελετή έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, η βράβευση των νικητών από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (τον αρχαιότερο από το 1930 έτος ίδρυσης φορέα) του 3ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Μουσικού Διαγωνισμού Μελοποίησης ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία (Soundtrack) (με πάνω από 600 συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο).

Προηγήθηκε η βράβευση του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου για την προσφορά

του στο τραγούδι από τον Πρόεδρο της ΕΕΛ κο Λευτέρη Τζόκα.
Η Λάρισα στον διαγωνισμό αυτό είχε εκπρόσωπο. Ήταν το τμήμα Ε3 της πέμπτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα παιδιά συμμετέχοντας ενεργά στη μελοποίηση και με την ουσιαστική και καθοριστική βοήθεια της μουσικού του σχολείου Άννας ΔΑΟΠΟΥΛΟΥ- έχοντας υποστηρικτές στην προσπάθεια αυτή τόσο τον δάσκαλό τους Βασίλη ΤΣΙΛΙΑΚΟ όσο και τον Διευθυντή Κώστα ΝΑΣΤΑ- μελοποίησαν, τραγούδησαν και ηχογράφησαν ένα γνωστό και σημαντικό ποίημα του Έλληνα Νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη, «οι θεατρίνοι».

Και βραβεύθηκαν από την κριτική επιτροπή σημαντικών κριτών με πρόεδρο τον μουσικοσυνθέτη κο Νίκο Χριστοδουλή με μία σημαντική διάκριση, το 3ο βραβείο στην κατηγορία της «μελοποίησης ποίησης».
Το τραγούδι πλέον «Οι θεατρίνοι» σε ποίημα του Γ. Σεφέρη (19643) ανήκει στους μαθητές του Ε3 της πέμπτης τάξης του 4ου ΔΣ της πόλης μας και είναι οι: Ιωάννης – Θεόδωρος Διαμάντος, Κωνσταντίνος Θολιώτης, Ελένη-Μαρία Λιάνου, Δέσποινα Ρίζου,
Βασίλειος – Ταξιάρχης Σιμόπουλος, Κων/νος Σωτηρίου, Αθανάσιος Τσεκούρας, Αικατερίνη Τσούμαρη, Εφραίμ Τσοχατζής, Χρήστος Φριλίγκος, Φαίδρα Χριστοδουλάκη και Εμμανουέλα Ζέμα.

Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν τα παιδιά που έλαβαν καταχειροκροτούμενα το βραβείο τους συνοδευόμενα από τους περήφανους γονείς ,τον δάσκαλό τους Βασίλη ΤΣΙΛΙΑΚΟ καθώς και τον Διευθυντή του 4ου ΔΣ Κώστα ΝΑΣΤΑ ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο για το σχολείο.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται εκ μέρους του 4ου ΔΣ προς τον Δήμαρχο Λαρισαίων κο Απόστολο Καλογιάννη, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κο Θεόδωρο Καφφέ και το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ για την κάλυψη της αυθημερόν μετακίνησης ώστε να παρευρεθούν τα παιδιά στην τελετή βράβευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα