Βράβευσαν τους μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς μαθηματικών

01:04 12/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κατάμεστη, από εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές, αίθουσα του Αμφιθεάτρου του ΓΕΛ Σάμου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών του νομού Σάμου οι οποίοι διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Μαθηματικών που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Βραβεύτηκαν μαθητές:

της Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Θαλής»

της Α΄ Γυμνασίου που διακρίθηκαν στον τοπικό διαγωνισμό «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά».

Κατά

τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά και στην ίδρυση του παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. στη Σάμο από τον υπεύθυνο του παραρτήματος της Χίου Γιάννη Ράλλη που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης με τις εκπαιδευτικούς της Σάμου Σοφία Κουμούτση, Γεωργία Κατσαργύρη, Γιάννης Βαρφαλής και Γεωργία Κρεμμυδιώτη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθηναν ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος, ο προϊστάμενος της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Δ. Ταμπαχανιώτης, η προϊσταμένη της Α΄βάθμιας εκαπαίδευσης Αλεξία Εμμανουηλίδου, ο κοσμήτωρ της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ παρευρέθηκε εκ μέρους του Δήμου η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και εκπαιδευτικός Άννυ Ανδρεάδου. Όλοι αναφέρθηκαν στην αξία των διαγωνισμών που είναι αρχικά να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη αλλά και να αναγνωρίσουν τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα

The post Βράβευσαν τους μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς μαθηματικών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα