Βόρειο Αιγαίο: Με πολυήμερες κινητοποιήσεις Ιούλιο και Αύγουστο στα αεροδρόμια προειδοποιεί η ΟΣΥΠΑ

16:20 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόταση να διαχειριστεί η ΥΠΑ τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια (μεταξύ των οποίων της Χίου, της Λήμνου και της Ικαρίας) που παραχωρούνται για 99 χρόνια στο νέο υπερταμείο κατέθεσε στην κυβέρνηση η ΟΣΥΠΑ . Η ομοσπονδία που καταγγέλλει ότι στα προαπαιτούμενα οι δανειστές εκβιάζουν και ζητούν να ελέγχουν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,

μιας δημόσιας υπηρεσίας ζωτικής σημασίας για τη χώρα, προειδοποιούν ότι αν δεν εισακουστούν από την κυβέρνηση πέραν της πενθήμερης απεργίας που εξήγγειλαν από τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε 15θήμερη απεργία τον Ιούλιο και σε 20ήμερη τον Αύγουστο, όπως τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

«Τα περισσότερα από τα 23 αεροδρόμια δεν είναι βιώσιμα και αν φύγουν από την ΥΠΑ δε θα μπορούν να λειτουργήσουν» είπε ο κύριος Αλεβιζόπουλος ενημερώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά του ΤΑΙΠΕΔ και κατά παντός υπευθύνου για το οικονομικό σκάνδαλο με την παραχώρηση της πρώτης ομάδας, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport.

«Η κοινοπραξία που θα αναλάβει τα αεροδρόμια δε θα δώσει ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Δεν είναι επενδυτής αλλά διαχειριστής, των εσόδων ,των αερολιμένων, της επιδότησής τους , ενώ αναλαμβάνει και ως εργολάβος την κυριαρχία των αεροδρομίων που θα υπερκοστολογεί τα έργα και θα τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

«Στη χώρα μα οι εκβιασμοί αποδείχτηκαν πιο ισχυροί από τη δικαιοσύνη» κατέληξε ο κύριος Αλεβιζόπουλος που τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ.

Δήμαρχος Χίου Μανόλης Βουρνούς: «Ζητήσαμε αναλυτική ενημέρωση για το τι προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης και ποιο θα είναι το μέλλον του αεροδρομίου της Χίου προκειμένου να τα θέσουμε υπόψη του δημοτικού μας συμβουλίου και να τοποθετηθούμε επί του θέματος»

Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος: «Χωρίς ενημέρωση άφησαν για ακόμα μια φορά τις τοπικές κοινωνίες για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, ζητάμε έγκυρη ενημέρωση για το μέλλον που περιμένει το αεροδρόμιο της Ικαρίας».

Ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα