Τριήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης, Ειρήνης και Πολιτισμού στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

11:55 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 16, 17 και 18 Ιουνίου, ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής (Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών), θα πραγματοποιήσει ένα τριήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης, Ειρήνης και Πολιτισμού, στην Λίμνη του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας.

Σε μία εποχή που μαστίζεται από το δράμα του πολέμου,

του προσφυγικού ξεριζωμού και της μισαλλοδοξίας, αυτό το τριήμερο θα είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σύγχρονους και παλιότερους, «ξένους», αλλά και Έλληνες που δημιούργησαν στη χώρα μας μία νέα πατρίδα.

«Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από 14 χώρες, θα διεξαχθούν συζητήσεις με τη συμμετοχή καταξιωμένων πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων. Επίσης, θα προβληθούν φωτογραφίες και ταινίες μικρού μήκους καθώς και θεατρικές παραστάσεις.

Θα δοθούν συναυλίες από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και θα παρουσιαστεί το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Γράμματα από τη Γερμανία», αναδεικνύοντας ότι η μουσική ενώνει τους λαούς ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας.

Και τις τρείς ημέρες θα είναι εγκατεστημένα περίπτερα, όπου θα εκτίθενται διάφορα παραδοσιακά αντικείμενα και ενημερωτικό έντυπο υλικό, από πολλές χώρες μεταναστών και προσφύγων, όπως επίσης και από τοπικούς συλλόγους, (Ποντίων, Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας, από την Αντιόχεια, και τα Βουρλά).

Για το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Πληροφορίες

16, 17 και 18 Ιουνίου

Λίμνη Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Ώρες λειτουργίας των περιπτέρων και του χώρου γενικότερα:

19:00 έως την λήξη των εκδηλώσεων.

Στο φυλάκιο της εισόδου της λίμνης θα συγκεντρώνονται και τις τρείς ημέρες μόνο συσκευασμένα τρόφιμα (μακράς διάρκειας), για τους πρόσφυγες που βρίσκονται ακόμα σε καταυλισμούς στη χώρα μας.

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τριήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης Ειρήνης, Πολιτισμού, Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας,triimero festival allilengyis eirinis, politismou, alsos neas filadelfeias