Βόλος: Συλλογικές δράσεις ΟΕΒΕΜ στο πλαίσιο του νέου Leader

15:10 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διαβούλευση για τις δράσεις που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, πραγματοποιήθηκε χθς στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναδειχθεί ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ο κλάδος των επιχειρηματιών την ανάπτυξη της περιοχής του Νομού Μαγνησίας καθώς επίσης να απαντηθούν ερωτήματα και απορίες των ενδιαφερομένων, αλλά και να πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πραγματικές

ανάγκες της περιοχής, σε συνδυασμό με τους θεματικούς άξονες του ως άνω προγράμματος

Από τα στελέχη της ανωτέρω πολυμετοχικής αναπτυξιακής εταιρίας, που έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στον σχεδιασμό, τη διαχείριση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και θα αποτελέσει Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υποβολή του Τοπικού Προγράμματος, επισημάνθηκε ότι το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY – LED – LOCAL – DEVELOPMENT», δηλαδή, «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 – 2020 στην επιλέξιμη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος, είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή τόσο του συνόλου των μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν. Μαγνησίας, όσο και του τοπικού πληθυσμού. Μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης δίνεται η δυνατότητα στους προαναφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις, ιδέες με σκοπό την αρτιότερη συνδιαμόρφωση του Τοπικού Προγράμματος.

Οι ενδεικτικές δράσεις του τοπικού προγράμματος με δικαιούχους αγρότες και μη αγρότες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα αφορούν μεταποίηση και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, ίδρυση/εκσυγχρονισμό τουριστικών επιχειρήσεων, μεταποίηση μη αγροτικών προϊόντων και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν. Μαγνησίας ενημέρωσε μέσω email τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της και μέσω των δεδομένων που έλαβε από τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου θα σχεδιάσει, θα οργανώσει και θα υλοποιήσει συλλογικές δράσεις. Επίσης εάν κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο επιθυμεί μεμονωμένα να κάνει κάποια επένδυση μπορεί να λάβει πληροφορίες στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο τηλέφωνο 24210-32780. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι ενταγμένες (στη στενή έννοια του αδόκιμου όρου Δήμου Βόλου – Δήμο Ν. Ιωνίας) και το ποσοστό ενίσχυσης ξεκινάει από 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα