Βόλος: Σε εκκρεμότητα ο σχεδιασμός για ένταξη των προσφυγόπουλων στη σχολική κοινότητα

12:11 19/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από το Σεπτέμβρη θα αρχίσουν ξανά οι εθελοντικές δράσεις για παιδιά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, αλλά και του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων, ΜΟΖΑΣ Α.Ε. .

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Π.Θ., Κώστας Μάγος, από τον περασμένο Μάιο ως και τα μέσα Ιουλίου, ομάδες φοιτητών μετέβαιναν συστηματικά, τις απογευματινές ώρες, στο χώρο του

ΜΟΖΑ, με σκοπό να προσφέρουν δημιουργική απασχόληση στα προσφυγόπουλα, τόσο σχολικής όσο και προσχολικής ηλικίας. Κυρίως απασχολούσαν τα παιδιά με παιχνίδι, βασικά μαθήματα ελληνικών, ενώ όπως τόνισε ο κ. Μάγος οι περισσότεροι, ακόμα και ενήλικες, έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μαθήματα αγγλικών, καθώς πίστευαν ότι σύντομα θα φύγουν από την Ελλάδα. Όπως επίσης τόνισε ο κ. Μάγος , όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά βοήθεια, μπορεί να απευθύνεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στην ειδική ομάδα που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Επιπλέον, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η διευθύντρια εκπαίδευσης σε επίπεδο Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, το οποίο εκπόνησε μια συντονιστική επιτροπή φορέων. Αυτό που μένει, τόνισε, είναι κυρίως να σταθεροποιηθούν οι ροές των προσφύγων, ώστε να γνωρίζουμε πόσα παιδιά υπάρχουν σε κάθε δομή. «Πρόθεση του υπουργείου είναι όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας να ενταχθούν σε τμήματα υποδοχής και να δημιουργηθούν δομές στους ίδιους τους χώρους φιλοξενίας, για την εκπαίδευση και απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, των οποίων η μετακίνηση είναι δύσκολη», επεσήμανε η κα Αναστασοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα