«Γύρισε πίσω αγάπη μου!» – Υπαίθρια κινηματογραφική προβολή στο ΚΠΙΣΝ

11:49 19/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της σειράς κινηματογραφικών προβολών υπό το φως του φεγγαριού Park your Cinema, που εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 21:00, οι λάτρεις της Εβδομης Τέχνης έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την κλασική ταινία «Γύρισε πίσω αγάπη μου!»/Lover Come Back (1961).

Γύρισε πίσω αγάπη μου! /Lover

Come Back (1961)

Σκηνοθεσία: Delbert Mann

Executive διαφημιστής μεγάλης φίρμας στη Νέα Υόρκη βάζει ένα από τα θηλυκά δολώματα που χρησιμοποιεί για τους πελάτες του να γυρίσει μια σειρά από spots, τα οποία προαναγγέλλουν τον ερχομό ενός νέου και επαναστατικού, ωστόσο ανύπαρκτου, προϊόντος! Το αφεντικό του θα προωθήσει κατά λάθος την τηλεοπτική προβολή των διαφημιστικών και μια οργισμένη επαγγελματική αντίπαλος θα προσπαθήσει να αρπάξει για λογαριασμό της τον πελάτη.

Η δεύτερη (μετά τα «Μυστικά της κρεβατοκάμαρας» του 1959) θαυμαστά εμπορική συνεργασία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού των Doris Day και Rock Hudson, που προτάθηκε για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.

Επιμέλεια προβολών-κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

INFO

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΞΕΦΩΤΟ

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο γκαζόν. Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος.

Στο πρώτο Park your Cinema του Κέντρου Επισκεπτών, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις. Από τη δεκαετία του ’30 έως και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αγαπιούνται και παρακολουθούνται ξανά και ξανά, όπως συνέβαινε από παλιά κάτω από τον αττικό ουρανό. Τα ενδεχόμενα «εγκατάστασης» αυτών των προβολών είναι ανοιχτά, αφού η έκταση του προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να «παρκάρει» κανείς ένα υπαίθριο σινεμά!

Keywords
Τυχαία Θέματα