Βόλος: «Πόλεμος» ΔΕΥΑΜΒ με κατοίκους αλλά και Διεύθυνση Υγείας

15:14 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην υποβολή μηνύσεων εναντίον δύο ατόμων, που σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ κράτησαν όμηρο υπάλληλο της Επιχείρησης όταν αυτός πήγε να τοποθετήσει χλωριωτή στο υδραγωγείο των Σταγιατών, προχώρησε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, όπως ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης. Επιπλέον, η επιχείρηση ασκεί σκληρή κριτική στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, για την οποία υποστηρίζει πως δεν άσκησε τις αρμοδιότητές της όπως προκύπτουν από την σχετική νομολογία, αναφορικά με την ενημέρωση των πολιτών, τόσο για το επιβαρυμένο

μικροβιακά νερό της Πορταριάς όσο και για την ανάγκη χλωρίωσης του. Μάλιστα, παρουσιάστηκαν έγγραφα Διευθύνσεων Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να ενισχύσει το επιχείρημά της ότι η Διεύθυνση Υγείας όφειλε να εκδώσει ανακοίνωση απαγόρευσης χρήσης του νερού από τη στιγμή που ενημερώθηκε, αλλά και διαπίστωσε με δικές της μετρήσεις, ότι είναι μικροβιακά επιβαρυμένο.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της επιχείρησης Απ. Γαλάτης επισήμανε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι ανένδοτη στην πολιτική της σε θέματα δημόσιας υγείας,προστασίας του περιβάλλοντος και ισόνομης μεταχείρισης όλων των πολιτών. «Δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και θα προστατέψουμε κάθε κάτοικο και επισκέπτη από κάποιους ανεύθυνους που νομίζουν ότι είμαστε στον προηγούμενο αιώνα που πίνανε νερό από το αυλάκι». Τόνισε ότι η επιχείρηση προστατεύεει το έμψυχο και άψυχο υλικό της. «Θα προστατεύσουμε τους υπαλλήλους με κάθε τρόπο, απέναντι σε ενέργειες κατά της σωματικής τους ακεραιότητας. Δεν θα κάνουμε πίσω ποτέ και θα ζητήσουμε την προστασία των αρχών για οποιοδήποτε ζήτημα τέτοιας φύσεως».

Υποβολή μηνύσεων

Ανέφερε ότι υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά πολιτών που ενεργούν με το σκεπτικό ότι «το νερό και ο αέρας αποτελούν ιδιοκτησίας τους επειδή γεννήθηκαν δίπλα στην πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα