Βόλος: Ιστιοφόρο ακυβέρνητο με πέντε Γάλλους στη Σκόπελο

10:20 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε χθες το απόγευμα τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου ότι πλέει ακυβέρνητο σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σκοπέλου το ιστιοφόρο “MILONGA” με σημαία Γαλλίας.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιστιοφόρο αναψυχής “ΑΝΚΕΡΕΒΑ” Ν.Π. 8299 το οποίο ρυμούλκησε το MILONGA συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου κατέπλευσε στο λιμένα Σκοπέλου ασφαλώς.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από

Λιμενική Αρχή Σκοπέλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του MILONGA μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Κινητοποίηση λιμενικού για φωτοβολίδα

Στο μεταξύ φωτοβολίδα κινητοποίησε το Λιμεναρχείο Βόλου, χθες το βράδυ στην θαλάσσια περιοχή του Αγιοκάμπου. Ειδικότερα γύρω στις 11 το βράδυ πολίτης ειδοποίησε το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού ότι είδε φωτοβολίδα ερυθρού χρώματος στην παραπάνω θαλάσσια περιοχή.Ο θάλαμος επιχειρήσεων ειδοποίησε το Λιμενικό κι άμεσα ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού από τον Αγιόκαμπο και Ι.Χ. όχημα καθώς και τρία αλιευτικά σκάφη «χτένισαν» την περιοχή. Τελικά η επιχείρηση σταμάτησε στις 3 το πρωί καθώς δεν διαπιστώθηκε ότι υπήρχε περιστατικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα