Βόλος: Αποζημιώσεις για χρήση κεραιών ΜΜΕ θα ζητήσει ο Δήμος Βόλου

15:53 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την σύσταση κανονισμού σχετικά με την λειτουργία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών κεραιών που έχουν τοποθετηθεί στο Πήλιο εξετάζει η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στον Δήμο Βόλου. Αυτό έκανε γνωστό ο εκτελών χρέη δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που συζήτησε το θέμα της αναβάθμισης του σταθμού επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής της Digea στη θέση Σωρός. Ο κ. Θεοδώρου πρόσθεσε ακόμη, ότι σύντομα, ο Δήμος αναμένεται να στείλει βεβαιωτικούς καταλόγους αποζημίωσης χρήσης γης . Σε πρώτη φάση

οι βεβαιωτικοί κατάλογοι αφορούν τη χρήση του 2015 και είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος θα ζητήσει αποζημίωση από τα ΜΜΕ.

Όπως δήλωσε υπηρεσιακός παράγοντας, στο σταθμό της Digea στη θέση Σωρός θα προστεθεί μηχανολογικός εξοπλισμός, αλεξικέραυνο και οικίσκος προστασία εξοπλισμού, ενώ έγινε μελέτη ραδιοεκπομπών και η ακτινοβολία πολύ κάτω των ορίων της Ελληνικής νομοθεσίας (6% της Ελληνικής και 4% της Ευρωπαϊκής).

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της α’ πλειοψηφίας, κ. Ν. Στόικος επισήμανε ότι η κεραία θα είναι ύψους 22 μ., ενώ πρόσθεσε αφενός πως δεν γνωρίζουμε τι ακτινοβολία θα εκπέμπει, αφετέρου ότι δεν ενημερώθηκε για τη μελέτη, που – όπως επισημάνθηκε – εκπονήθηκε από την Περιφέρεια και έτσι, ψήφισε λευκό.

Λευκό ψήφισε και ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Μιχάλης Μιτζικός, ο οποίος επανέφερε το θέμα που είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε να γίνει χαρτογράφηση και ανακατανομή των υπαρχουσών κεραιών στο Σωρό και στο Πήλιο και ανακατανομή τους, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα