Βόλος: Από σεμινάρια διαχείρισης άγχους πέρασαν όλοι οι εξεταστές της Μαγνησίας

10:52 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντεκα περιστατικά κρίσεων πανικού σημειώθηκαν κατά τις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις, σε υποψηφίους της Μαγνησίας, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν – προφανώς – το μεγάλο άγχος αυτών των ημερών. Τη φετινή εξεταστική περίοδο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είχαμε δύο περιστατικά χθες, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία – σε πρώτη φάση – από τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών και στη συνέχεια διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους περισσότερο, στο Νοσοκομείο

Βόλου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Σαβελίδης, οι καθηγητές που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, είχαν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια διαχείρισης του άγχους, από διδάκτορα της ψυχολογίας, όπως συνέβη και με όλα τα μέλη και τους προέδρους των εξεταστικών επιτροπών που λειτουργούν στη Μαγνησία.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι διά του νόμου να το κάνουμε, να όμως, που φάνηκε χρήσιμο» τόνισε ο κ. Σαβελίδης, προσθέτοντας πως θα προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας, όπως η εκπαίδευση πάνω σε θέματα διαχείρισης άγχους, γίνει υποχρεωτική στο εξής, για τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών.

The post Βόλος: Από σεμινάρια διαχείρισης άγχους πέρασαν όλοι οι εξεταστές της Μαγνησίας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα