Περιοδείες και στην ορεινή Ροδόπη από το Εθελοντικό Ιατρείο Κομοτηνής

10:52 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έγιναν χθες τα εγκαίνια του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου Κομοτηνής με τους πολίτες να αγκαλιάζουν το νέο αυτό θεσμό, που αποτελεί την προσφορά από τον άνθρωπο στον άνθρωπο που υποφέρει σε εποχές οικονομικής κρίσης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελήμων, ενώ το παρόν τους έδωσαν ο Δήμαρχος Κομοτηναίων , Γιώργος Πετρίδης, οι Εθελοντές Γιατροί και επιστημονικό προσωπικό και φορείς και σύλλογοι που συμβάλουν στην λειτουργία του Ιατρείου.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο

Γιατρό Κοσμά ΠΑπαχρήστου, η λειτουργία του Ιατρείου καλύπτει ανάγκες που έχουν αρκετοί συμπολίτες μας, μια και οι Ιδιώτες Γιατροί -32 τον αριθμό-δέχονται στα Ιατρεία τους περιστατικά.
Ανακοίνωσε δε και περιοδείες στον ορεινό όγκο από την μεθεπόμενη Κυριακή, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες και να προσφερθεί και εκεί ιατρική βοήθεια. Υπενθύμισε δε και την προσφορά του Εθελοντικού Κοινων8ικού Ιατρείου Κομοτηνής και στο σημείο καταγραφής προσφύγων και μεταναστών στην Ν. ΚΑρβάλη.
Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο Κομοτηνής λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 6:30 έως τις 9 το βράδυ. Δεκτές γίνονται οι προσφορές σε υγειονομικό υλικό από τους πολίτες τις ώρες λειτουργίας του Ιατρείου.
Υπενθυμίζεται πως το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο είναι το πρώτο έργο της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλά-ΖΩ, που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, την αλλαγή της νοοτροπίας ως προς τις δυναμικές καλλιέργειες, αλλά και τις νέες καλλιέργειες σχέσεων… συνεργασίας, μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών.

The post Περιοδείες και στην ορεινή Ροδόπη από το Εθελοντικό Ιατρείο Κομοτηνής appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα