Βόλος: Ανάγκη κεντρικού σχεδιασμού για εμβολιασμό προσφυγόπουλων

11:02 22/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός από το υπουργείο Υγείας για εμβολιασμό για όλα τα λοιμώδη νοσήματα των προσφυγόπουλων ανά την Ελλάδα επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Τσάμης με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε από τα κρούσματα ελονοσίας σε 12 νομούς της χώρας μεταξύ των οποίων δήμων των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας και τον αποκλεισμό τους από την αιμοδοσία,

επισήμανε ότι ο θόρυβος είναι υπερβολικών και ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν.

Τόνισε όμως ότι υπάρχει θέμα με τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων που πλέον ζουν στη χώρα μας. «Στις εγκαταστάσεις της ΜΟΖΑΣ Α.Ε. ζουν δεκάδες παιδιά. Οι στρατιωτικοί γιατροί αλλά και εμείς ως σύλλογος και οι εθελοντές γιατροί κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τυχόν ασθένειες που παρουσιάζουν. Όμως δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ένα ακριβές ιστορικό αυτών των παιδιών. Θα πρέπει να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας και να εφαρμοστεί σε τοπικό επίπεδο από τις Διευθύνσεις Υγείας» εξήγησε ο κ. Τσάμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα