Μεγάλη φωτιά στον Ταΰγετο – Πυρκαγιές σε εστιατόριο και αποθήκες σε Μαγνησία και Ρέντη

09:35 22/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε δασικές εκτάσεις, ενώ ήδη αντιμετώπισαν επιτυχώς πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αστικό περιβάλλον. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα στην θέση Πηγάδια, που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία στις 11.10 το βράδυ και κάνει στάχτη δασικές εκτάσεις.
Η φωτιά είναι σε πολύ δύσκολο και δύσβατο σημείο και αυτή την ώρα καίει σε μια χαράδρα που δεν είναι εύκολη η προσέγγιση.
Στο σημείο επιχειρούν όλη την νύχτα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσία οι

οποίες το πρωί ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο κι αυτή την ώρα δίνουν μάχη εξήντα πυροσβέστες με δεκαεπτά οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ σε λίγο φτάνουν από την Αθήνα ακόμα έντεκα άτομα πεζοπόρο.
Επιπλέον από το πρώτο φως της ημέρας το έργο των επίγειων δυνάμεων κατάσβεσης συνδράμετε και από αέρος με πέντε αεροσκάφη πεζετέλ, δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο, ενώ συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, Χαράλαμπος Χιώνης. Η φωτιά δεν απειλεί τα χωριά του Ταϋγέτου.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Μεσοπόταμο Πάργας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εστιατόριο και οικία 1ου ορόφου, στη Μηλίνα, του Δήμου Νότιου Πηλίου Μαγνησίας. Στην κατάσβεσή της, για την οποία ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 08:30 την Κυριακή και έλαβαν μέρος οκτώ πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις, στον εξοπλισμό της επιχείρησης καθώς και στην οικία.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αποθήκες μεταφορικής εταιρείας, επί της οδού Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, του Νομού Αττικής. Στην κατάσβεσή της, για την οποία ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική στις 08:30 της Κυριακής και έλαβαν μέρος 20 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με οκτώ οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην επιχείρηση.

Για τα ανωτέρω περιστατικά, προανάκριση διενεργείται από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα.

Πηγές: ΕΡΤ1, Α΄ Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα