Βόλος: Αυξηµένοι πληθυσµοί της μύγας Μεσογείου σε φρούτα της Μαγνησίας

10:38 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άµεση προστασία των καρπών των πυρηνόκαρπων από τη µύγα Μεσογείου, µε ψεκασµό κάλυψης ή δολωµατικό ψεκασµό, συνιστούν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Μαγνησίας, καθώς διαπιστώθηκε αύξηση συλλήψεων του εντόµου και προσβολή σε καρπούς ροδακινιάς, νεκταρινιάς, αχλαδιάς και δαμασκηνιάς. Όπως επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του συλλόγου Γεωπόνων Μαγνησίας Κ. Λάμπρου, τόνισε ότι φέτος παρατηρείται έξαρση στη μύγα Μεσογείου και έχουν προσβληθεί

πολλά κτήματα στις περιοχές Λεχωνίων, Διμηνίου, Αγίας Παρασκευής. «Κυρίως πλήττονται παραθαλάσσιες περιοχές και όταν ο καιρός είναι ζεστός και υγρός» επισήμανε ο κ. Λάμπρου. Επιπλέον ανέφερε ότι οι μικροί παραγωγοί θα πρέπει να στήσουν παγίδες και μετά να κάνουν ψεκασμό ενώ αν τα κτήματά τους ξεπερνούν τα πέντε στρέμματα θα πρέπει να γίνει ψεκασμός κάλυψης.

Η µύγα της Μεσογείου µπορεί να αποβεί ιδιαίτερα καταστρεπτική για πολλά είδη καρπών, από την έναρξη του σταδίου ωρίµανσης µέχρι τη συγκοµιδή. Συνιστάται άµεση προστασία των καρπών µε κατάλληλο εντοµοκτόνο.

Οι ψεκασµοί κάλυψης πρέπει να επαναλαµβάνονται ανάλογα µε τη διάρκεια δράσης του εντοµοκτόνου, ενώ οι δολωµατικοί περίπου ανά εβδοµάδα. Επισηµαίνεται ότι οι δολωµατικοί ψεκασµοί είναι αποτελεσµατικοί, όταν η εφαρµογή τους σε µία περιοχή είναι καθολική, δηλαδή όταν εφαρµόζονται από το σύνολο των καλλιεργητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα