Βγήκαν τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς – 69 στο Ν.Καρδίτσας απορρίφθηκαν

13:15 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα απο την ΕΕΤΑΑ αναφορικά με τους δικαιούχους των θέσεων δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, για το σχολικό έτος 2016-2017. Μιλώντας στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και μέλος της ΟΓΕ κ. Αργυρώ Χαλάτση, ανέφερε ότι στο νομό από τις

1.347 αιτήσεις εγκρίθηκαν οι 938, 340 είναι οι επιλαχούσες μητέρες και 69 απορρίφθηκαν. Σύμφωνα με την κ. Χαλάτση αρκετές από τις μητέρες που απορρίφθηκαν ήταν για ζητήματα ασφάλισης, βεβαιώσεων εργοδοτών, παρά το γεγονός ότι εργάζονται (27) ενώ 12 άνεργες είχαν προβλήματα με την κάρτα ανεργίας τους.

Παράλληλα σχολίασε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ των ιδιωτικών σταθμών, αφού 222 νήπια και βρέφη κατευθύνονται σε ιδιωτικούς και μόνο 88 σε δημοτικούς και στον βρεφονηπιακό δημοτικό σταθμό. Σχολίασε επίσης το γεγονός ότι φέτος σε σχέση με πέρυσι τα χρήματα του προγράμματος μειώθηκαν κατά 5%, ενώ οι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν τη μετακίνηση των παιδιών τους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις μητέρων που από το πρωί κάνουν αγώνα δρόμου να εγγράψουν το παιδί τους σε κάποιο παιδικό σταθμό, αφού δεν μπόρεσαν αυτό να γίνει στην αρχική επιλογή τους, λαμβάνοντας την απάντηση ότι οι θέσεις έχουν κλείσεi, με την κ. Χαλάτση να διερωτάται πώς συμβαίνει αυτό, αφού τα αποτελέσματα βγήκαν χθες βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα