Βενιζέλος: Πρόταση στα κόμματα της Κεντροαριστεράς για κοινή κάθοδο στις εκλογές

15:06 1/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Κοινή κάθοδο στις εκλογές των κομμάτων που βρίσκονται στην κεντροαριστερά πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγοντας τις εργασίες του 9ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος
άσκησε κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όμως τους ψηφοφόρους του που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν πίσω. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε εθνικό πολιτικό γεγονός, και όχι κομματικό, το 9ο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας τις εργασίες του. «Το συνέδριο δεν είναι κομματικό, αλλά εθνικό πολιτικό γεγονός. Πρωτίστως απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Το ΠΑΣΟΚ άντεξε και εγγυήθηκε τις εξελίξεις, αν και ήταν και είναι ο στόχος οργανωμένων επιθέσεων, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα είπε πως πρέπει «να κατακτήσουμε το στόχο της αυτοδύναμης Ελλάδας».

Κάνοντας μία αναδρομή, τόνισε πως η ιδεολογική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ αποτυπώθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου στη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε η συνέχεια μιας μεγάλης παράταξης που συνδέεται με όλες τις ιστορικές κατακτήσεις του έθνους».

Οι αξίες μας είναι σήμερα επίκαιρες για να οργανώσουμε το μέλλον. Πατριωτικό και εθνικό καθήκον είναι ο στόχος της αυτοδύναμης Ελλάδας, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του.

Εκανε νέο και μεγάλο άνοιγμα στα κόμματα στις ομάδες και στα πρόσωπα που κινούνται στην κεντροαριστερά ακόμα και για κοινή εκλογική κάθοδο.

Ο κ.Βενιζέλος άσκησε κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όμως τους ψηφοφόρους του που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν πίσω.

Ο κ.Βενιζέλος έθεσε πέντε κρίσιμα ζητήματα για την περαιτέρω πορεία. Πρώτον όχι νέο δημοσιονομικά μέτρα, δεύτερον πραγματικό εθνικό φορολογφικό σύστημα, τρίτον μέτρα κοινωνικής συνοχής, τέταρτον καθαρό σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης και πέμτπον νέοι και καθαροί όροι για τη λειτουργία της Βουλής και της κυβέρνησης.

Ο κ.Βενιζέλος άσκησε κριτική σε όλους όσοι εντός του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μη μετέχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αλλά απλά να την στηρίζει.

Χαιρετισμό στο 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ απηύθυναν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου του ελληνικού κοινοβουλίου και των πολιτικών κομμάτων που έχουν εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το «παρών» στην έναρξη των εργασιών έδωσε και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου

«Ζούμε τη χειρότερη και μεγαλύτερη κρίση που έχει ζήσει η χώρα μας μετά τον παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο» υπογράμμισε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μανόλης Κεφαλογιάννης και τόνισε ότι «οφείλουμε να κάνουμε την κρίση μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα».

Ο Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, εξαπέλυσε «επίθεση» στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και ολοκλήρωσε, τον χαιρετισμό του σημειώνοντας ότι «σε αυτή την οριακή περίοδο, καθένας και καθεμία αποφασίζει σε ποια μεριά θα σταθεί».

Ο Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος ξεκίνησε τον χαιρετισμό του με την προσφώνηση «συντρόφισσες και σύντροφοι», ανέφερε, ότι υπάρχουν εμπόδια στους στόχους, τις ευθύνες και τους δρόμους της συνάντησης του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου, για να συμπληρώσει: «Αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα ξεπερνιούνται».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, χαιρετισμό ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας από το ΛΑΟΣ ο γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής Β. Ελλάδος του Μιχάλης Χαραλαμπίδης και εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Σημειώνεται ότι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν παραβρέθηκε κάποιος εκπρόσωπος, καθώς όπως είχαν ενημερώσει το ΠΑΣΟΚ, όλοι οι βουλευτές θα ήταν σε υποχρεώσεις στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα