Φ. Κουβέλης: Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου

12:46 1/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου, τονίζει ο Φ. Κουβέλης, αφού, όπως σημειώνει με το σχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σε δήλωσή του για την Οικονομία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σημειώνει ότι για την αναδιοργάνωση του κράτους, πρέπει να προωθηθεί αποφασιστικά η διοικητική μεταρρύθμιση, για ένα κράτος μικρότερο, νοικοκυρεμένο, αποτελεσματικό και λειτουργικό, χωρίς σπατάλες και εστίες
διαφθοράς.

Ο Φ. Κουβέλης, υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη να απελευθερωθούν κατεπειγόντως πόροι για αναπτυξιακά έργα και τονίζει ότι οι Έλληνες, με μεγάλες θυσίες αγωνίζονται να κρατήσουν την Ελλάδα όρθια.

«Πρέπει κατεπειγόντως να απελευθερωθούν πόροι για αναπτυξιακά έργα, να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν δουλειές και να υπάρξουν έκτακτα μέτρα υποστήριξης των ανέργων» σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σε ότι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, αναφέρει, ότι θα πρέπει να γίνει με την ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών και όπως υποστηρίζει «πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις διευκόλυνσης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ μαζεμένες υποχρεώσεις ετών» γιατί, όπως λέει «άλλο είναι η αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή».

Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στον Ευρωπαϊκό νότο, τονίζει ο Φ. Κουβέλης, οφείλουμε όλοι, και εδώ και στις Βρυξέλλες, να αντιληφθούμε ότι η πολιτική σταθερότητα πρέπει να θεμελιωθεί στην κοινωνική συνοχή.

Πρέπει, συμπληρώνει, η πολιτική να στέρξει τους αδύναμους με ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και να ανοίξει, επιτέλους, η αναπτυξιακή πορεία.
Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στέλνει σαφές μήνυμα.


«Οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι και εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα